avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate?

am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la incheierea actelor notariale, ce s-au perfectat ulterior platii acontului (la cateva luni). astfel, am construit fara nici o autorizatie cele 2 camere. cum intru in legalitate?
Cel mai recent răspuns: Mihaela.nicolicea , utilizator 16:46, 5 Aprilie 2012
Desfasurati procedura legala,contactati arhitect in vedere realizarii de proiect
Ulterior solicitati autoritatii locale eliberarea de autorizatie de constructie si certificat de urbanism
multumesc pt promptitudine.risc amenda? alta modalitate nu exista?o actiune in accesiune imobiliara cu chemarea in judecata a vanzatorului nu mi-ar putea furniza titlu de propr cu care ulterior sa merg la administratie pt plata impozitului si in baza caruia sa-mi fac o asigurare?
Nu numai ca riscati amenda dar este posibila chiar demolarea constructiilor ilegale, adica fara autorizatie.
Cf prev Legii urbanismului nr.350/2001 Art. 561*) - Nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire.
Astfel incepand cu 01.01.2012 NU se mai pot obtine autorizatii de construire de intrare in legalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru imobil construit fara autorizatie viorelvsl viorelvsl am construit o casa p+1 fara autorizatie de constructie in 2011 si prin aprilie 2012 au venit cei de la primarie ce sa fac cum sa intru in legalitate care ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)