avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate nina49

Activitate nina49

Vă multumesc mult tuturor pentru sfaturi . :D sunteti foarte drăguti . Mi-ati dat un pic de speranta =D>
Multumesc
Cererea de divort si partaj leam depus odată ,deci merg înpreună
Problema este că că lotul de pămînt e pe numele mamei lui ,iar casa nu figurează pe numele nimănui
Bună la toti
Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre .
Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să facem casă . Cînd casa era construită undeva pe jumatate ,sotul a donat lotul de pămînt mamei sale fără să mă anunte , si fără să noteze în documente că ezistă pe acest loc si casa .
Din documentele ce le are sotul pe numele lui sunt -Certificatul de urbanism ,,care a fost luat ănainte de a face donatia

-proiectul casei
Ceia ce tine de autorizatie de constructie,si receptie finală nu există nici pe mama lui nici pe dînsul nici evident pe mine

Din păcate am ajunns să divortăm ,si nu stiu cum pot să demonstrez că această casă noi am construit-o , si ne apartine.
Vă rog să-mi dati un sfat. multumesc
Multumesc mult pentru răspuns.
Deci va merge si acest tractor la partaj .
Cel mai mult o sperie faptul că el are de gînd să ceară restituirea daunelor materiale , adică venitul posibil de pe tractor . E posibil să ceară asa ceva ? La urma urmei , fosta lui sotie locueste împreună cu tatăl ei , ea tot se foloseste de acesti bani (venitul tractorului ) .
Ear el a luat o masină lor comună , pe care ea acum nu o foloseste .
vă multumesc pentru răspuns .
nu e exclus faptul că el poate să interpreteze situatia si altfel
EL i-a dat danii tatălui să le cumpere tractorul ,Din cauză că ei nu erau acasă avînd încredere , tractorul a fost scris pe numele tatălui,iar acesta acum refuză să lil întoarcă

?????În acest caz cum se va proceda ?????
O istorie interesantă a unei prietene .

Fiind căsătoriti si plecati peste hotare ,în 2008 ,cumpără pentru tatăl ei un tractor , în casa căruia au locuit înainte de a pleca si unde urmau să locuiască la întoarcere . Ei au transmis banii ,tatăl cumpără tractorul si eviden îl scrie pe numele lui după cum sau înteles (tatăl ei avînd ceva pămînt si fiindui greu să-l lucreze fără tehnică,iar ei nefiind tare dornici de lucru la cîmp)
Numai peste 3 luni ,după ce sau întors ,în urma unei certe banale au ajuns să divorţeze .
Pe lîngă alte bunuri puse la masa de partaj sotul acum doreste sîi ia tractorul care întrun fel lau dăruit tatăl ei

Din momentul ce a fost cumpărat si pînă în prezent de tractor s-a folosit doar tatăl ei,deaceea el doreste să odtină si daunele materiale ,adică venitul pe care putea sî-l obtină de pe acest tractor ,din momentul ce a fost cumpărat pînă în prezent.
.Cînd El a plecat din casa tatănui ei a luat doar masina ,apoi s-a întors peste 2 zile cînd acasă era doar tatăl ei ,si a luat toate bunurile casnice pe care leau cumpărat înpreună.


Din căte stiu tatăl nu e chiar dispăs să le întoarcă cadoul .si nici prietena evident nu are pretentii fată de cadoul făcut tatălui .Totusi dacă o să fie mare ciartă cum spune ea tatăl le va întoarce cadoul.

??????Va trebui să întoarcă si venitul de pe tractor ????????

As e :( am crezut că o să mâ descurc singură,nu m-am gîndit că o să am parte de atătea miciuni.Probabil e timpul să angajez un avocat dacă nu e prea tîrziu.
Ca să mă lămuresc ...o plăngere penală ..în sensul că se va deschide un caz penal pentru a se cerceta sunt reale sau nu datoriile .?
vă multumesc -
Bună tuturor.Am mult nevoie de ajutorul si sfatul vostru .Multumesc.
suntem în proces de divort si partaj de ceva tim . La masa de partaj sunt 2 masini. la cererea mea a fost pus sechestru pe ele . Sotu nemultumitl a depus o cerere la curtea de apel pentru a se scoate sechestrul .Între timp încercăm să ne împăcăm si eu retrag cererea de divort si partaj ,astfel curtea de apel anulează sechestrul în baza cererii mele . Dar împăcarea nu amers . Dosarul nefiind îchis continuăm divortul si partajul.
În reclamatia de la cureta de apel sotul scrie că el a înprumutat 25 mii UEcu 15% anual , de la persoane fizice cu care a cumpărat aceste 2 amsini . Iar eu datoria nefiind achitată, pretind la masinile care de facto încă nu ne apartin.
Chestia că eu stiu bine cînd de unde si pe ce bani am cumpărat masinile si nici un fel de bani înprumutati nu există.
Acum se primeste că avem la partaj 2 masini ,care sunt văndute fără acordul meu si 25 mii UE datorii
Poate un biletel cu semnătura persoanei care chipurile nea împrumutat banii , să fie o dovadă reală,biletelul nu e înregistrat la notar ?
Ce se întămplă cu masinile dacă ele sunt vîndute ,deja de 2 ori (adică sotul a vîndut-o lui X iar X lui Z)Pot fi anulate contractele de vănzare -cumpărare (banii de pe masini nu mă interesează lea vîndut cu pret de nimic ,fiecare masină valorează la vre 10-9 mii el lea văndut acăte 2 mii UE)?
În asa o încurcătură mai am vreo sansă să cîstig ceva?