avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul datoriilor care nu existã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul datoriilor care nu existã

Bună tuturor.Am mult nevoie de ajutorul si sfatul vostru .Multumesc.
suntem în proces de divort si partaj de ceva tim . La masa de partaj sunt 2 masini. la cererea mea a fost pus sechestru pe ele . Sotu nemultumitl a depus o cerere la curtea de apel pentru a se scoate sechestrul .Între timp încercăm să ne împăcăm si eu retrag cererea de divort si partaj ,astfel curtea de apel anulează sechestrul în baza cererii mele . Dar împăcarea nu amers . Dosarul nefiind îchis continuăm divortul si partajul.
În reclamatia de la cureta de apel sotul scrie că el a înprumutat 25 mii UEcu 15% anual , de la persoane fizice cu care a cumpărat aceste 2 amsini . Iar eu datoria nefiind achitată, pretind la masinile care de facto încă nu ne apartin.
Chestia că eu stiu bine cînd de unde si pe ce bani am cumpărat masinile si nici un fel de bani înprumutati nu există.
Acum se primeste că avem la partaj 2 masini ,care sunt văndute fără acordul meu si 25 mii UE datorii
Poate un biletel cu semnătura persoanei care chipurile nea împrumutat banii , să fie o dovadă reală,biletelul nu e înregistrat la notar ?
Ce se întămplă cu masinile dacă ele sunt vîndute ,deja de 2 ori (adică sotul a vîndut-o lui X iar X lui Z)Pot fi anulate contractele de vănzare -cumpărare (banii de pe masini nu mă interesează lea vîndut cu pret de nimic ,fiecare masină valorează la vre 10-9 mii el lea văndut acăte 2 mii UE)?
În asa o încurcătură mai am vreo sansă să cîstig ceva?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:03, 14 Iulie 2009
dupa cum descrieti ca merg treburile, nu cred ca ati fost asistata de vreun avocat.:">
de mult trebuia sa-i faceti sotului o plangere penala.


av.m.vasilescu
As e :( am crezut că o să mâ descurc singură,nu m-am gîndit că o să am parte de atătea miciuni.Probabil e timpul să angajez un avocat dacă nu e prea tîrziu.
Ca să mă lămuresc ...o plăngere penală ..în sensul că se va deschide un caz penal pentru a se cerceta sunt reale sau nu datoriile .?
vă multumesc -
Pentru a dovedi care este valoarea reala a masinilor puteti solicita efectuarea unei expertize tehnice. Si valoarea aratata in expertiza vca fi luata in considerare si nu pretul la care s-au vandut masinile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj norocel_bab norocel_bab un autoturism cumparat in timpul casatoriei si vindut inainte de a introduce actiune de divort mi face obiectul unui partaj?mentionez ca acest autoturism a ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina EnacheIonela EnacheIonela Acum am aflat ca sotul cu care sunt in divort a vandut masina. Ce pot sa fac? Am vb cu el si a zis ca-mi da partea la partaj.... (vezi toată discuția)
Partaj unui bun neînregistrat nici pe unul din soti nadia8018 nadia8018 în timpul căsătoriei am procurat un autovehicol care l-am înregistrat pe numele mamei(ambii am fost deacord cu acest lucru) Acum fiind în proces de ... (vezi toată discuția)