avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

un autoturism cumparat in timpul casatoriei si vindut inainte de a introduce actiune de divort mi face obiectul unui partaj?mentionez ca acest autoturism a fost achizitionat cu imprumut bancar si vindut pentru a inchide acel credit.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:50, 21 Martie 2009
Pretul dobandit in urma instrainarii autoturismului face obiectul partajului , in temeiul subrogatiei(inlocuire) reale.
Se ia in calcul, insa va trebui sa aveti in vedere sa faceti dovada ca suma s-a folosit pentru achitarea leasingului sau alte cheltuieli comune si atunci nu este problema.
NU. Nu se pot partaja decat bunurile existente in patrimoniul sotilor. Nu se partajeaza bunurile ce au existat candva in patrimoniul sotilor.In plus suma de bani a fost platita pentru a achita o datorie comuna, deci nici macar suma de bani nu mai este in patrimoniul sotilor la data partajului.
Nu, nu se poate partaja un bun care nu mai exista in patrimoniul sotilor in momentul desfacerii casatoriei.
Este insa discutabila problema " sumei care a ramas dupa ce s-a achitat creditul la banca", daca aceasta suma a fost insusita doar de catre unul dintre soti fara consimtamantul celuilalt sot.

Av. Cermak Iuliana
Dar daca respectivul autoturism a fost vandut dupa inceperea actiunii de divort? Concret: in cazul meu, diferenta dintre creditul de la banca si cat a costat autoturismul a fost contributie comuna. Mai pot cere la partaj partea cu care am contribuit eu? Multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj obligatii contractate in timpul casatoriei karmelika karmelika Buna seara! A intalnit cineva cazuri de partajare a obligatiilor contractate de soti in timpul casatoriei? Dupa divort, sotia a deschis o actiune de partaj ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
Partaj mariacoman mariacoman buna ziua. doresc si eu lamuriri in legatura cu partajul care vreau sa-l fac in urma divortului. am dobandit o garsoniera in 1998 prin aport propriu si credit ... (vezi toată discuția)