avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. doresc si eu lamuriri in legatura cu partajul care vreau sa-l fac in urma divortului. am dobandit o garsoniera in 1998 prin aport propriu si credit ipotecat. m-am casatorit in anul 2000. am achitat restul de credit din cinstea de la nunta. am vandut garsoniera, am luat credit ipotecar pe numele meu si am cumparat apartamentul pe care id detinem impreuna la momentul partajului. mentionerz ca am mai contractat un credit de nevoi personale cu care s-a cumparat masina, creditul tot pe numele meu, masina pe numele sotului. masina pe care a vandut-o fara acordul meu si banii sant la el.in acest timp, cat am fost casatoriti, 9 ani, eu am achitat ratele la banca, am mobilat apartamentul si am achizitionat un garaj cu bani proveniti din premii, lucru pe care il pot dovedi cu acte. mentionez ca premiile erau substantiale. pe langa premii am folosit bani proveniti din valorificarea actiunilor dobandite la institutia unde am fost angajata si salariile compensatorii primite primite in momentul desfacerii contractului de munca din cauza disponibilizarilor. momentan nu am loc de munca. intrebarile mele sant:
cum se face partajul in cazul meu?
am dreptul la un procent mai mare datorita premiilor, c/val actiunilor si a salariilor compensatorii, dar mai ales datorita bunurilor proprii dinaintea casatoriei?
cat pot sa cer?
ce se intampla cu creditele, care sant pe numele meu?
mai avem si un contract de intretinere cu o matusa a sotului. ce se intampla cu aceste obligatii provenite din contractul de intretinere ?
mentionez ca sotul meu refuza orice fel de discutie. nu vrea sa colaboreze. trebuie sa deschid proces de partaj.
stiu ca e complicata situatia de aceea va solicit ajutorul. multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 19:25, 27 Ianuarie 2010
1. Puteti sa cereti mai mult de 50% conditionat de dovada ca ati avut o participare mai mare ca a sotului la dobandirea bunurilor atat mobile cat si imobile'
2. Bunurile dinaintea casatoriei sunt bunuri proprii si va revin in totalitate dvs.;
3. Puteti sa cereti 70-80%;
4.Creditele pe numele dvs. le platiti in continuare ;
5. Obigatiile din contractul de intretinere le respectati sau contractul va fi desfiintat;
6. Banii obtinuti pe autoturism de sot se vor imparti cel putin cate 1/2 pentru fiecare din pretul obtinut in urma vanzarii; (va trebuie acte si martori);

Situatia e destul de complexa cu privire la imprumuturile facute de dvs., depinde ce bunuri s-au cumparat cu aceste sume obtinute din imprumut, trebuie sa faceti dovada, prin inscrisuri, ca dvs. aveati venituri mai mari fata de sot la data dobandirii bunurilor pentru a justifica o cotitate mai mare decat sotul....

Va trebuie un aparator...fara nu merge....nu este o chestie simpla...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare apartament radu_daniela radu_daniela Buna ziua! Am si eu o problema.... Am avut o garsoniera dobandita inainte de casatorie. Ulterior am vandut-o - in timpul casatoriei - si am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)