avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la chirie

Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut garsoniera la cateva luni de la cumpararea imobilului pt a achita un alt credit facut impreuna ,credit care reprezentase avansul pt acel apartament.Apartamentul e innchiriat de sot,cu un contract doar pe numele lui(suntem despartiti in fapt) si imi spune ca nu am dreptul la chirie sau am dreptul la mai putin de 1/2 pt ca el a dat avansul.La fel spune si de apartament-daca se ajunge la partaj ,eu am dreptul la mai putin de 1/2 din valoarea lui.Mentionez ca acest apartament nu este achitat in totalitate la banca ,iar faptul ca acel avans a provenit din vanzarea garsonierei nu se specifica in niciun act.Ma preseaza sa-i semnez ca el a avut acea garsoniera inainte de casatorie,ca vandut-o si a folosit banii pt avans,ca a facut imbunatatiri la apartament ,desi noi fiind casatoriti contributia a fost comuna(spune el ca numai asa se va impaca cu mine).nu am incredere in el si mi-e teama ca face smecherii.Ce trebuie sa fac?La ce trebuie sa am grija cand semnez un act?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:09, 24 Septembrie 2010
In primul rand, nu va abateti de la adevar. Ce-i dobandit in timpul casatoriei este bun comun. Inapoiati banii pe garsoniera si o luati de la capat, ca si cum nu s/ar fi intamplat nimic.
buna ziua.
in caz de partaj sotul ar putea invoca o cota mai mare din acest bun comun, facand dovada ca a instrainat acel bun propriu in vederea achizitionarii imobilului in speta.
sincer nu prea vad legatura intre impacarea dvs si conditionarea de a ii semna un anumit act juridic!
faptul ca sotul a vandut garsoniera iar cu banii obtinuti a achitat avansul apartamentului pe care doriti sa-l partajat poate fi dovedit, nu este neaparat necesar sa mai intocmeasca un document in acest sens. Dvs. veti primi o sulta pt. cota parte din apartament pe care instanta o va stabili ca fiind dreptul dvs. din bunurile codevalmase.
legal aveti dreptul la 1/2 din casa. in cadrul procesului de partaj sotul va trebuie sa probeze cu acte, martori ca a avut contributie mai mare. va sugerez sa nu semnati niciun act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O parere avizata despre un act notarial iulia2000 iulia2000 sunt in divort .Sotul imi cere ca sa retraga actiunea sa facem un act notarial prin care eu sa recunosc ca el a avut contributie mai mare la rate pt locuinta ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cu probleme costelcostica costelcostica N-am crezut ca voi ajunge aici dar se pare ca viata iti ofera multe, inainte de craciun sotia a hotarat ca nu mai doreste sa convietuiasca cu mine si a ... (vezi toată discuția)