avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o parere avizata despre un act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o parere avizata despre un act notarial

sunt in divort .Sotul imi cere ca sa retraga actiunea sa facem un act notarial prin care eu sa recunosc ca el a avut contributie mai mare la rate pt locuinta cumparata prin credit bancar.De asemenea,el, a avut o garsoniera inainte de casatorie.In timpul casatoriei,la cateva luni dupa ce am cumparat apartamentul,el a vandut-o si a platit creditul luat pt avans si cateva rate.Problema lui cea mare e ca in actul de vanzare al garsonierei a trecut o suma mai mica decat cea reala.Acum imi cere sa recunosc suma luata pe garsoniera-suma reala si ratele ca fiind platite mai mult de el,imbunatatirile la apartament ca si cand el a facut totul mai mult singur,lucru care nu e real.adica vrea sa-i recunosc o contributie de 20000 euro la locuinta,adica jumatate din valoarea locuintei la ora actuala.Ce parere aveti?Considerati corecta atitudinea lui?E legal si moral ceea ce imi cere mai ales ca avem un copil minor impreuna si altul e pe drum.As dori sa stiu si daca notarul poate sa semneze un astfel de act.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:33, 13 Octombrie 2010
problema se pune altfel, dvs vreti sa semnati un astfel de act?
eu nu vreau sa semnez un astfel de act.pt ca imi dau seama ca voi avea de pierdut la partaj.si nici nu sunt f sigura ca el va retrage dupa aceea actiunea de divort,dar ma preseaza sa-i semnez,in conditiile in care mai am putin si nasc.
iulia2000 a scris:

si nici nu sunt f sigura ca el va retrage dupa aceea actiunea de divort

Si daca ati fi sigura ce s-ar intampla? Credeti ca e interzis sa depuna o alta actiune dupa ce a retras-o pe prima?

Ma revolta pe mine ideea ca puteti sta vreo clipa pe ganduri cand vi se cere sa semnati ce vi se cere contra ...ciorii de pe gard X-(
deci sotul isi retrage actiunea de divort daca dvs ii dati aceea declartie.
si ce certitudine aveti dvs ca peste o luna nu va introduce o alta actiune de divort?!
actiunea si-o retrage pt si-a dat seama ca face o greseala divortand, ca va iubeste, ca-si doreste in continuare o familie... nu are legatura cu bunurile comune.
sotul nu are decat sa probeze in procesul de partaj, ca a contribuit mai mult daca vrea o cota mai mare

Alte discuții în legătură

Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)