avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj cu probleme

N-am crezut ca voi ajunge aici dar se pare ca viata iti ofera multe, inainte de craciun sotia a hotarat ca nu mai doreste sa convietuiasca cu mine si a intentat divort din culpa comuna, am semnat si eu daca ea asa a dorit si credeam ca vom divorta civilizat mai ales ca nu avem copii, dar... m-am pomenit cu o citatie de evacuare din apartament -prin ordonanta presedintiala- s-a judecat si cererea ei a fost respinsa sotia s-a intors acasa dar la cererea de divort a atasat acum si o cerere de evacuare si am primit citatie si pentru partaj judiciar al bunurilor.Problema mea este urmatoarea: pentru apartamentul in care locuim exista un credit imobiliar in derulare ,eu inainte de casatorie am detinut o garsoniera pe care am vandut-o platind acontul de 20 % pentru apartament ( dar aici am facut o prostie cineva ne-a sfatuit sa declaram in actul de vanzare-cumparare al garsonierei o valoare mult mai mica pentru a scutii o serie de cheltuieli cum o sa pot dovedii ca suma cu care am vandut garsoniera este mai mare?) apoi am facut un credit pentru nevoi pesonale cu care am renovat apartamentul si l-am achita cu banii de la nunta ( la nunta au fost in proportie de 80% invitatii rudele mele restul fiind prieteni comuni).Pe toata perioada casniciei ( aprox 2 ani ) venitul meu si al sotiei au fost aproape egale. Dar acum ea doreste sa impartim egal bunurile. Ce ar trebui sa fac? Va rog sa ma ajutatii cu sfaturi cei abilitati sau care au trecut prin asa ceva.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 12:32, 12 Martie 2010
Buna ziua !
Din pacate situatia este destul de complexa, iar sigurul raspuns si ajutor pertinent este cel venit din partea unui avocat angajat in cauza si care studiaza atent probele dosarului.
Cu stima !
Toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt considerate "bunuri comune" , indiferent de cat a contribuit fiecare dintre voi doi . Sfatul meu este sa va angajati un avocat bun care sa va indrume / reprezinte , in raport de documentele pe care le detineti . Chiar nu mai exista o varianta de intelegere amiabila cu.. sotia (pt ca inteleg ca nu s-a pronuntat inca instanta ) ? Ati scuti bani , timp , stres ...
faptul ca dvs ati contribuit la achizitionarea bunului imobil cu suma rezultata din vanzarea bunului imobil propriu, poate fi in avantajul dvs .
restul banilor au fost comuni , dar dvs. aveti avantajul ca ati contribuit cu o suma in plus, rezultata din vanzarea bunului imobil propriu .
deci practic, contributia dvs. la achizitionarea bunului imobil este net superioara contributiei sotiei.
astfel incat puteti cere atribuirea imobilului in natura, cu obligatia paltii sultei catre fosta sotie .
nu puteti demonstra ca pretul de vanzare al garsonierei a fost mai mare, dar daca demonstrati ca 20% din valoarea apartamentului s-a achitat prin vanzarea bunul dvs propriu veti imparti in doi, cota ramasa de 80%.
iarasi nu conteaza ale cui au fost rudele care au dat bani la nunta.
oricum, va trebuie avocat. stiti cum e... castiga ala care are avocat mai bun.
mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Contract v-c doar pe numele unuia din soti anonimiu anonimiu As avea si eu 2 intrebari:daca vand un apartament bun propriu dobandit inainte de casatorie iar cu banii primiti achizitionez o ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)