avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua,
Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun propriu, pe care am vandut-o dupa casatorie. Cu banii obtinuti si o mica diferenta, am achizitionat impreuna cu sotia un apartament cu 2 camere. Intrbarea este: banii obtinuti din vanzarea garsonierei, bun propriu, intra in masa partajabila? Mentionez ca vanzarea garsonierei si cumpararea apartamentului au numere de inregistrare consecutive la notar, fiind facute in aceeasi zi, la acelasi notar.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: sorin2holban , utilizator 17:04, 26 Iunie 2014
Cu siguranta apartamentul va intra la partaj deoarece exista o diferenta intre pretul obtinut pe bunul propriu vandut si cel cumparat. Problema este cota indiviza ce va fi stabilita in urma partajului. Daca banii obtinuti de pe urma vanzarii bunului propriu au fost viratii de catre cumparator intr-un cont iar din contul respectiv aceeasi suma de bani a fost utilizata la cumpararea apartamentului cota dumneavostra va fi proportionala cu pretul primit pe garsoniera + 1/2 din diferenta.
La partaj se va imparti apartamentul achizitionat impreuna cu sotia precum si toate bunurile mobile si imobile cumparate in timpul casatoriei.
Instanta porneste de la procentul de 50% privind contributia fiecarui sot, procent care poate creste sau scade in functie de dovezile aduse de fiecare sot in legatura cu contribuita sa ( prin dovada veniturilor, a sumelor primite in dar de la parinti etc.)
Vanzarea garsonierei si cumpararea apartamentului s-au realizat cu bani cash,primiti si dati in fata notarului.Cele doua tranzactii au numere de inregistrare consecutive.Ma poate afecta faptul ca cele doua tranzactii s-au realizat cu bani cash? Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri(apartament) fara copil !? father father Va rog sa-mi spuneti cum se partajeaza bunurile daca sotul a cumparat in timpul casatoriei pe banii lui o garsoniera care a devenit pe numele ambilor soti ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ad ad Buna ziua, am nevoie de un sfat, daca se poate... Inainte de a ma casatori am cumparat un apartament pe care acum as vrea sa il vand si sa cumpar o ... (vezi toată discuția)