avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri(apartament) fara copil !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri(apartament) fara copil !?

Va rog sa-mi spuneti cum se partajeaza bunurile daca sotul a cumparat in timpul casatoriei pe banii lui o garsoniera care a devenit pe numele ambilor soti ? Dupa vanzarea garsonierei a cumparat un apartament cu 4 camere cu alta diferenta primita de la parintii sotului dar nedovedita prin acte . Sotul poate dovedi doar provenienta banilor la cumpararea garsonierei(vanzarea unei mosteniri obtinuta inainte de casatorie) iar diferenta pusa pentru cumpararea noului apartament de 4 camere a fost obtinuta de parintele sotului lucrand in strainatate(sua) fara acte si aducand banii cash , nu prin banca . Practic sotia nu a pus nici un ban niciodata din partea ei . DECI CUM SE VA IMPARTI ACEST ULTIM APARTAMENT ????? Multumesc frumos anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: father , utilizator 11:39, 25 Noiembrie 2010
Arătaţi în scris această situaţie, ideal ar fi ca tatăl să dea o declaraţie privind darea sumei de bani necesară achitării apartamentului cu 4 camere. Soţul poate cere atribuirea exclusivă a apartamentului dacă doveşte veniturile precum şi banii primiţi de la tatăl său.
În opinia mea, la vânzarea garsonierei trebuia să apară doar soţul având în vedere faptul că, a avut aceşti bani din moştenire - care nu se împarte - fiind bun propriu.
Dar daca sotia are luate doua credite de consum fara garantii ipotecare , doar tinand cont de venitul familial . Cine va prelua creditele sau cum se vor plati ? Daca sotia(fiind plecata in Italia si gasindu-si pe cineva acolo) nu va mai plati creditul ei (mai este 8 ani de plata cate 200 euro lunar) , banca ce va face ? Cum se va face partajul tinand cont si de acest fapt !!!??!!! Partajul la care ma refer este fara acordul sotilor ! La descrierea cu apartamentul am omis faptul cu creditul , scuze !!! Va multumesc !
Depinde ce doriţi dvs. - atribuire apartament; cote de contribuţie; creditele de consum care au fost folosite împreună (se prezumă cel puţin) etc., sunt multe aspecte de detaliu ce ar putea fi lămurite doar în situaţia în care dvs. veţi consulta un avocat, eventual dacă vă permiteţi, să îi achitaţi onorariul aferent redactării cererii de divorţ şi partaj, eventual şi reprezentare.
As dori sa raman cu apartamentul , deoarece eu(sotul) am pus toti banii la cumpararea lui , chiar daca va trebui sa preiau creditele integral pe mine ! Specific ca am mai cumparat o masina inmatriculata pe numele sotiei (4000 euro) dar care poate sa o vanda acolo in Italia fara sa vreau si chiar sa stiu ! Oricum nu ma intereseaza daca masina ii ramane ei ! Se poate oare varianta aceasta ?
- puteţi cere, instanţa va decide.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ad ad Buna ziua, am nevoie de un sfat, daca se poate... Inainte de a ma casatori am cumparat un apartament pe care acum as vrea sa il vand si sa cumpar o ... (vezi toată discuția)