avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011.
Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un avocat? Cine plateste taxele de judecata in acest caz?

In timpul casatoriei s-a facut un credit pt achizionarea unei locuintei, dupa divort fiind achitat de EL. In 2012 el si-a cumparat o masina pe care a vandut-o dupa cateva luni. In aceasta perioada locuiau separat..

In timpul casatoriei a fost cumparat apartament, o parte din bani provenind din imprumutul de la banca.

Fosta sotie a inaintat partajul si a trecut la bunuri comune masina, garsoniera,mobilier, electrocasnice si darul de nunta.

Mobilierul a fost inclus in pretul garsonierei.

Darul de nunta poate fi dovedit fara chitante? Masina poate fi considerata bun comun? Cum se procedeaza in cazul creditului?

Martorii pot fi de orice fel de grad de rudenie? Chiar si fratii?

Ce procent considerati ca ar castiga el?

Va rog sa imi spuneti parerea dvs.
Cel mai recent răspuns: mirunica89 , utilizator 18:07, 5 Mai 2017
Procentul fiecarui sot depinde de contributia sa la acele bunuri, nu o putem ghici. Taxa de timbru depinde de valoarea bunurilor solicitate de fiecare parte, iar la final cheltuielile de judecata depind de cota de castig, daca instanta nu le compenseaza.
Nu avem date sa raspundem atat de precis.
domnul a lucrat la negru in strainatate inainte de casatorie si banii stransi i-a depus in contul mamei sale, el fiind imputernicit.
Masina a fost cumparata cu acesti bani in timpul in care inca nu se finalizase divortul, iar sotii locuiau separat.In momentul in care au fost retrasi banii, nu apare numele sotului, ci al mamei. cum poate dovedi ca erau banii lui?
Poate intra la partaj masina, care a fost vanduta inainte de incheierea divortului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj corne_daria corne_daria buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt in divort si imi vreau cel putin casa maryreny maryreny sunt in divort de doua saptamani si inca locuiesc impreuna cu sotul. in primul rand cum pot sa il fac sa plece din casa inainte de pronuntarea divortului? si ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)