avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt necesare?/??am fost casatoriti4ani si avem 1 fetita de un an care este la mine si pt care primesc pensie alimentara.mentionez ca sotul nu doreste nici macar hainele mele sau ale fetitei sa mi le dea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: corne_daria , utilizator 18:07, 13 Februarie 2009
Buna ziua,

partajul presupune o actiune la instanta unde sa solicitati impartirea bunurilor pe care le-ati dobandit in timpul casatoriei. Ar fi bine sa aveti inscrisuri cu care sa dovediti ca sunteti proprietari pe bunurile pe care le-ati dobandit. Daca nu aveti inscrisuri puteti proba asta cu martori.

avocat Boncu
unele lucruri le pot dovedi cu acte dar cele mai multe le-am primit de la parinti ca dar de nunta (zestre)si nu am acte sau martori,asta inseamna ca nu voi mai recupera nimic?? va multumesc ptr raspuns
Buna ziua.
In partaj trebuie sa alcatuiti un probatoriu pentru ceea ce doriti sa includeti in partajul judiciar. Aici dvs. puteti sa scrieti absolut tot (de la bunuri mobile - electrocasnice, bijuterii, mobilier, autoturism; la imobile). Hmm... darurile de nunta sunt primite ca bun comun din pacate. Avand in vedere ca si copilul va este incredintat dvs. spre crestere si educare in urma partajului veti fi mai castigata. Dar asta numai cu multa iscusinta din partea dvs.
Va doresc succes in demersul dvs.
Cu respect, Teodor Dobrean
si ce ar putea sa ma ajute in ceea ce dumneavoastra numiti iscusinta .mi-ar fi de mare folos daca ati putea sa-mi acordati cateva sfatur care ar putea sa ma ajute sa obtin macar ceea ce am dus la sotul meu si 50%din ceea ce am facut impreuna.va multumesc.va rog din suflet.
La partaj va trebuie hotararea de divort care trebuie sa fie definitiva si irevocabila. In actiunea de partaj va trebui sa scrieti ce bunuri fac obiectul masei partajabile, le dati valoare si spuneti ce cota de participare aveti si ce bunuri doriti sa va fie atribuite. Sunt multe de discutat. E nevoie de un avocat. Cererea de partaj trebuie totusi intocmita asa cum trebuie. Sunt multe de discutat.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu martori...?) larisa09 larisa09 Am 32 de ani si am trait in concubinaj timp de 6 ani cu un barbat cu care am fost cununata doar religios si am facut nunta festiva. (nu am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione care este deosebirea dintre divort si partaj, de ex: ea a platit avansul apartam. dupa care am stat si platit inpreuna , eu , salariu mai mare pana s-a ... (vezi toată discuția)