avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt necesare?/??am fost casatoriti4ani si avem 1 fetita de un an care este la mine si pt care primesc pensie alimentara.mentionez ca sotul nu doreste nici macar hainele mele sau ale fetitei sa mi le dea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: corne_daria , utilizator 18:07, 13 Februarie 2009
corne_daria a scris:

unele lucruri le pot dovedi cu acte dar cele mai multe le-am primit de la parinti ca dar de nunta (zestre)si nu am acte sau martori,asta inseamna ca nu voi mai recupera nimic?? va multumesc ptr raspuns

În privinţa darurilor de nuntă, acestea sunt considerate bunuri comune ale soţilor deoarece sunt dobândite în timpul căsătoriei. Această situaţie este întâlnită în cazul în care darurile de nuntă sunt obişnuite. Cu toate acestea, dacă darurile de nuntă constau în sume mari de bani sau în bunuri de valoare (de exemplu, o casă) donate de către părinţi, fără să se precizeze că ele se fac ambilor soţi, atunci bunurile sunt proprii. Referitor la haine, chiar dacă bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei, dar este folosit de către unul dintre soţi pentru uzul personal sau pentru exercitarea unei profesii, acesta devine bun propriu.
In situatia in care evaluati bunurile ce fac obiectul masei partajabile si spuneti ce cota de participare aveti si ce bunuri doriti sa va fie atribuite, orice valoare mai mare de 250 lei trebuie dovedita cu inscrisuri.
Faptul ca minorul va este incredintat nu are nici o relevanta la partajarea bunurilor.
Buna ziua,

cotele de partaj se determina dupa veniturile avute in timpul casatoriei. Totusi, dvs. cresteti un copil si atunci nu ar trebui sa va faceti griji. Orice instanta va va da cei 50%.
In orice caz fara avocat va fi greu.
Daca nu aveti posibilitati cereti asistenta gratuita la instanta iar un avocat din oficiu va fi numit.

av. Boncu
va multumesc pentru timpul acordat. as mai avea o intrebare in timpul casatoriei impreuna cu sotul meu am ridicat pe proprietatea socrilor o locuinta pe care nu avem acte,am seanse sa obtin ceva din acest imobil?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
corne_daria, utilizator
corne_daria a scris:

va multumesc pentru timpul acordat. as mai avea o intrebare in timpul casatoriei impreuna cu sotul meu am ridicat pe proprietatea socrilor o locuinta pe care nu avem acte,am seanse sa obtin ceva din acest imobil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu martori...?) larisa09 larisa09 Am 32 de ani si am trait in concubinaj timp de 6 ani cu un barbat cu care am fost cununata doar religios si am facut nunta festiva. (nu am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione care este deosebirea dintre divort si partaj, de ex: ea a platit avansul apartam. dupa care am stat si platit inpreuna , eu , salariu mai mare pana s-a ... (vezi toată discuția)