avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt in divort si imi vreau cel putin casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt in divort si imi vreau cel putin casa

sunt in divort de doua saptamani si inca locuiesc impreuna cu sotul. in primul rand cum pot sa il fac sa plece din casa inainte de pronuntarea divortului? si in legatura cu partajul avem impreuna o casa la tara o masina si o garsoniera cumparate din bani castgati in italia de mine si am lucrat si aici timp de 10 ani in invatamant in timp ce el nu a lucrat ci doar a ajutat la construirea casei si a fost intretinut de mine. ce sanse am la partaj? pentru ca nu vrea sa rezolvam totul amiabil,deoarece ce vreau eu vrea si el. cat pot castiga din toate acestea avand in vedere ca pot dovedi?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 13:34, 27 Februarie 2010
Daca sotul este violent si puteti justifica dorinta dvs. de a-l evacua din locuinta , puteti solicita evacuarea acestuia, ca masura vremelnica , pe calea unei ordonante preseintiale. Urmeaza ca in cadrul actiunii de partaj, pe care o puteti efectua atat in cadrul procesului de divort, cat si separat, sa faceti dovada aportului dvs. substantial la parocurarea bunurilor mobile si imobile. Legea prezuma ca bunurile dobandite de soti in timpul mariajului sunt bunuri comune de la data dobandirii lor.
Depinde de multe altele.Daca aveti si minori si dovediti ca dvs.v-ati ocupat de ei si in acelasi timp ati si lucrat, daca puteti dovedi ca veniturile din Italia au existat si erau substantiale, in general daca dovediti ca ati avut o contributie mult mai mare decat el, puteti obtine un procent mai mare din bunurile comune, daca nu, se vor imparti pe jumatate.Oricum, cand in timpul casatoriei sotii dobandesc doua imobile, nu prea se dau amandoua unuia dintre ei si celuilalt niciunul.De regula, se da cate unul fiecaruia, iar daca, sa zicem, partea dvs.are valoare mai mare, il veti despagubi pe sot si cu niste bani (sulta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cota parte i-mi poate reveni? NICOLAE_12 NICOLAE_12 Dupa divort, fosta sotie a deschis actiune de partaj asupra imobilului in care am locuit. Doreste sa obtina o cota parte exclusiva deoarece contributia ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)