avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare masina

Acum am aflat ca sotul cu care sunt in divort a vandut masina. Ce pot sa fac? Am vb cu el si a zis ca-mi da partea la partaj....
Cel mai recent răspuns: EnacheIonela , utilizator 06:21, 2 Octombrie 2013
Daca veti mentiona si masina respective in cererea de partaj, atunci veti putea obtine o parte din aceasta corespunzatoare cotei-parti ce va revine din bunurile comune. In caz contrar sotul ar putea sa nu se tina de cuvant si sa nu va dea nimic din pretul vanzarii.
Asta inseamna ca tot ce muncesti o viata..o masina in leesing..se duce intr-o clipa...ca vrea el?
Stimat forumist,

Nu am înțeles foarte bine ce întrebați. Ce înțelegeți dvs prin faptul că s-a vândut mașina luată în leasing? Există numeroase discuții pe natura leasing-ului, așadar ar fi util să detaliați.

Cu stimă.
Multumesc in primul rand ca-mi raspundeti! Da..masina a foat luata in leasing...dar de 2 ani este pe numele lui...cand am introdus actiunea de divort...si-a luat actele din casa...si pe cele ale masinii...la inceput am avut o intelegere verbala sa folosim masina cate 3 zile pe saptamana...intelegere ce a functionat pana saptamana trecuta...cand mi-a trimis mesaj sa nu ma mai duc dupa masina ca nu mai este....Avem stabilita la tribunal data de 17 octombrie pt stabilirea domiciliului minorilor (doi) si probabil apoi urmeaza partajul. intrebarea mea este..ce pot sa fac acum legal...nu stiu cu cat a vandut-o..daca a vandut-o?
Cel mai bine este sa consultati un avocat caruia sa ii aratati si actele pe care le aveti si sa ii relatati situatia exacta, pe indelete, fara graba dezbaterii pe un forum, in functie de care acesta va lua in considerare ceea ce este necesar pentru a sustine actiunea de partaj....In principiu,daca masina a fost vanduta in timpul casatoriei si era bun comun, deci nu era afectata unei activitati exclusive a sotului, ( fara sa discutam aici despre calitatea de proprietar a sotului dvs sau a firmei de leasing), atunci suma cu care a fost vanduta masina trebuie impartita. De aceea este necesar sa mentionati aceasta suma in cererea de partaj, ca masura de precautie,caci acesta poate uita de suma respectiva....success.

Alte discuții în legătură

Masina cumparata in timpul casatoriei, ascunsa la partaj daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu din motive materiale divorteaza[ editat]chiar am o masina facuta in cadrul casatoriei pentru care nu pot demonstra nimic si pe care el si ... (vezi toată discuția)
Partaj auto luat in leasing marius144 marius144 Va descriu pe scurt situatia: - auto luat in leasing pe perioada 2010-2014. - predat leasing in Ian 2012 de catre sot (contract de predare in trei parti: eu ... (vezi toată discuția)
Predare leasing inainte de divort ContSters201565 ContSters201565 In anul 2008 am cumparat o masina in leasing.Pe contractul de leasing eu sunt ce-a care am luat creditul iar sotul este coplatitor. Inainte de a ne desparti in ... (vezi toată discuția)