Daca veti mentiona si masina respective in cererea de partaj, atunci veti putea obtine o parte din aceasta corespunzatoare cotei-parti ce va revine din bunurile comune. In caz contrar sotul ar putea sa nu se tina de cuvant si sa nu va dea nimic din pretul vanzarii.
Nu am înțeles foarte bine ce întrebați. Ce înțelegeți dvs prin faptul că s-a vândut mașina luată în leasing? Există numeroase discuții pe natura leasing-ului, așadar ar fi util să detaliați.
Multumesc in primul rand ca-mi raspundeti! Da..masina a foat luata in leasing...dar de 2 ani este pe numele lui...cand am introdus actiunea de divort...si-a luat actele din casa...si pe cele ale masinii...la inceput am avut o intelegere verbala sa folosim masina cate 3 zile pe saptamana...intelegere ce a functionat pana saptamana trecuta...cand mi-a trimis mesaj sa nu ma mai duc dupa masina ca nu mai este....Avem stabilita la tribunal data de 17 octombrie pt stabilirea domiciliului minorilor (doi) si probabil apoi urmeaza partajul. intrebarea mea este..ce pot sa fac acum legal...nu stiu cu cat a vandut-o..daca a vandut-o?
Cel mai bine este sa consultati un avocat caruia sa ii aratati si actele pe care le aveti si sa ii relatati situatia exacta, pe indelete, fara graba dezbaterii pe un forum, in functie de care acesta va lua in considerare ceea ce este necesar pentru a sustine actiunea de partaj....In principiu,daca masina a fost vanduta in timpul casatoriei si era bun comun, deci nu era afectata unei activitati exclusive a sotului, ( fara sa discutam aici despre calitatea de proprietar a sotului dvs sau a firmei de leasing), atunci suma cu care a fost vanduta masina trebuie impartita. De aceea este necesar sa mentionati aceasta suma in cererea de partaj, ca masura de precautie,caci acesta poate uita de suma respectiva....success.