avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ AUTO LUAT IN LEASING
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ AUTO LUAT IN LEASING

Va descriu pe scurt situatia:
- auto luat in leasing pe perioada 2010-2014.
- predat leasing in Ian 2012 de catre sot (contract de predare in trei parti: eu am predat, firma de leasing a preluat, o alta firma a preluat leasingul)
- depunere actiune divort in Feb 2012
- desfacrea casatoriei in Apr 2012(definit si irevocab)
Acum fosta sotie a deschis actiune de partaj in care a solicitat jumatate din contravaloarea ratelor achitate pt lesingul auto.

Repet, apucasem sa achitam 2 ani de leasing, mai erau 2 ani de achitat.
Eu doar am predat contractul de leasing, nu am vandut, nu am incasat nici un ban.
Nici nu aveam cum sa vand. Nu eram proprietar al auto. Aveam doar un drept de utilizare al acestuia.
Se poate sa obtina in urma partajului jumatate din contravaloarea ratelor achitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 03:05, 25 Mai 2012
E discutabil Ratel platite au fost contravaloarea chiriei pt folosirea autoturismului ,practic, iar sotia a beneficiat si ea de auto, fiind casatoriti si flolosind in interesul familiei auto. E un punct de vedere in avantajul dvs...mai asteptati si alte pareri.
Probabil ca asa va vedea si instanta.. au folosit impreuna un autoturism, n-au mai putut plati.. au predat masina si ratele altcuiva, pierderea e a amandurora.
Daca doamna dovedeste insa ca din rea credinta ati cedat contractul , poate obtine despagubiri
se va face un raport de expertiza contabila care va stabili cat s-a platit in cei 2 ani la leasingul respectiv.acea valoare va fi inclusa in masa partajabila si se va imparti in functie de cum isi va dovedi fiecare contributia.
Mi se pare ceva absurd. Acele rate au fost platite pt folosinta autoturismului (utilizarea lui) Chiar pe talonul masinii scria in loc de proprietar: "utilizator" Cum sa fie introdusa in masa partajabila valoarea ratelor achitate. Acel auto nu s-a vandut. Nu putea fi vandut. Nu aram proprietar. Eu doar am predat un contract de leasing si altcineva a preluat leasingul urmand sa achite ratele pe inca 2 ani.
E o cretinata sa crezi ca un sot poate cere celuilalt sot jumatate din valoarea chiriei platite in timpul casatoriei.
dar depinde si de tipul de leasing, de apararile dv. Personal, imi pare de respins fluierand o astfel de actiune, dar nu sgiu motivare, nimic.

Alte discuții în legătură

Predare leasing inainte de divort ContSters201565 ContSters201565 In anul 2008 am cumparat o masina in leasing.Pe contractul de leasing eu sunt ce-a care am luat creditul iar sotul este coplatitor. Inainte de a ne desparti in ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri singurbn singurbn Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez ... (vezi toată discuția)
Partaj Greenyvy Greenyvy daca in timpul casatoriei am luat un credit impreuna cu fostul sot si dupa cinci luni am divortat creditul se partajeaza? Creditul a fost utilizat pt ... (vezi toată discuția)