avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... predare leasing inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

predare leasing inainte de divort

In anul 2008 am cumparat o masina in leasing.Pe contractul de leasing eu sunt ce-a care am luat creditul iar sotul este coplatitor. Inainte de a ne desparti in fapt i-am solicitat sa ia el masina si sa achite ratele pe inca 2 ani. La momentul acela a zis ca el nu are nici o pretentie la masina, ca e de acord sa ramana la mine si sa achit eu ratele de leasing. Eu am predat leasingul. N-am facut nici- un act de vanz-cump.(a fost un contract tripartit intre mina ca utillizator, firma de leasing ca proprietar si firma care a preluat leasingul). Dupa divort (incheiat acum 3 luni), vrea 1/2 din valoarea ratelor platite. Eu nu am incasat nici-un ban. Am fost multumita ca am scapat de ratele care trebuiau achitate inca 2 ani (aprox 500 Eur/luna). Poate castiga in instanta ceea ce doreste el?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters201565 , utilizator 15:56, 4 Aprilie 2011
vrea jumatate din valoarea platita in timpul casatoriei...si da are sanse, pentru ca se presupune ca el v-a cedat masina dar isi vrea partea care sustine ca a platit-o alaturi de dvs din momentul achizitionarii masinii.
Doamna Avocat,

Eu n-am vandut masina, am predat leasingul. Masina ar trebui evaluata dupa 2 ani de folosinta. Valoarea ei de piata a scazut considerabil. Nu cred ca e posibil sa pretinzi jumatate din valoare aratelor achitate.

Mai intai ar trebui sa va angajati un avocat.
Apoi luati in calcul ca la divort se impart numai bunurile comune, iar masina nu era bun comun.Proprietarii masinii nu erati a dv sotii, ci firma de leasing, dv urmand a deveni propritari la finalizarea contractului, lucru ce nu s-a mai materializat.
Si eu la fel m-am gandit. Dar la judecatorie poti avea mari surprize. Daca nu gaseam pe cineva care sa preia leasingul, firma de lesing mi-ar fi luat masina. Firma de leasing urma sa vanda masina la un pret de XXXX Euro, iar eu trebuia sa platesc suma de: [valoarea creditului - rate leasing - valoare masina vanduta de firma de leasing]. Asa era scris in contractul de leasing.

Doamna, contactati un avocat in cazul in care domnul intenteaza proces.
La partaj se impart bunurile care se aflau in patrimoniul comun al sotilor la data divortului. Cand ati predat leasingul?
Oricum, in timpul casatoriei, pana la finalizarea divortului, a existat vreo perioada de timp in care dv. ati mai avut leasingul?
CRed ca el forteaza putin nota... dar contactati un avocat.

Alte discuții în legătură

Partaj auto luat in leasing marius144 marius144 Va descriu pe scurt situatia: - auto luat in leasing pe perioada 2010-2014. - predat leasing in Ian 2012 de catre sot (contract de predare in trei parti: eu ... (vezi toată discuția)
Leasing adriana istrate adriana istrate Am predat leasingul, mai exact s-a facut un contract tripartit intre mine(utilizatorul), firma de leasing si o alta firma care a preluat leasingul. Nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort cristina sandu cristina sandu Doamna x este casatorita cu domnul y de 20 de ani. In timpul casatoriei au dobandit un apartament pe care l-au vandut si s-au mutat in casa parintilor doamnei ... (vezi toată discuția)