Am predat leasingul, mai exact s-a facut un contract tripartit intre mine(utilizatorul), firma de leasing si o alta firma care a preluat leasingul. Nu mai puteam achita ratele (aproximativ 10 000 Euro mai trebuia achitat). In acest contract nu se mentioneaza niciunde ca eu am incasat o suma de bani, ceea ce este si adevarat. Am fost multumita ca am reusit sa scap de leasing.(altfel Firma de leasing m-ar fi luat masina urmand sa achit si o suma de bani reprezentand diferenta dintre suma imprumutata si cea luata de ei in urma vanzarii.Cred ca m-am facut inteleasa.
Sotul a fost de acord ca eu sa dau masina dar acum dupa divort are pretentii la jumatate din ratele achitate. Nu stiu la ce sa ma astept. Ce suma de bani poate sa-i dea legea? Masina avea 2 ani si jumatate. Valoarea ei de piata scazuse foarte mult. Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
Opinia mea este ca degeaba are fostul sot pretentii la parte din ratele achitate, intrucat este tardiv si nu are nici temei si nici nu este fondata solicitarea sa.
Sotul trebuie sa faca dovada ca a platit ratele...oricum este tardiv...se iau in considerare doar bunurile existente nu si bunurile care au existat...in contrapartida puteti sa sustineti ca banii au intrat in casa si ati modernizat locuinta sau ati cumparat consumabile pentru bunul mers al gospodariei....etc In alta ordine de idei daca mai aveti sume de bani in casa...puteti sa va incheiati o asigurare de viata...este inatacabila in justitie si in plus este neimpozabila la scadenta.