avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament - ce pretentii poate avea sotul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament - ce pretentii poate avea sotul?

Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: contractul de vanzare-cumparare a apartamentului este doar pe numele meu de domnisoara, pentru ca a fost semnat inainte de casatorie. Doar ultimele cateva rate au fost achitate dupa casatorie, iar pe chitanta, desigur, figureaza numele nou.
In aceste conditii, ce pretentii poate avea fostul sot la un eventual partaj?
Toate ratele au fost platite de mine, chiar si dupa casatorie. Fostul sot nu a platit nimic si nici nu ar fi putut, pentru ca, din salariul lui, nu atat de mare, platea atunci ratele pentru apartamentul lui si pentru inca un credit, tot pe numele lui, dinainte de casatorie.
Va multumesc!
Sotul poate pretinde o jumatate din ratele achitate dupa incheierea casatoriei.
Daca ati achitat dvs. si va angajati avocat daca se merita in functie de suma ati putea sa nu ii mai datorati nimic.
Are un drept de creanta pe jumatate din sumele de bani platite pentru rate din timpul casatoriei nu conteaza ca le-ati platit din salariul dvs, se prezuma ca sunt bani comuni.
Nu se prezuma mereu.
Daca un sot castiga 100 000 euro pe luna si celalat 500 euro pe luna...se analizeaza...cazul serios...
Nu se prezuma ca sotii castiga la fel...ca nici nu castiga daca analizam diferenta...
In masura in care sotul are pretentii a 1/2 din ratele platite dupa data incheierii casatoriei, tot asa puteti avea si dvs pretentii asupra ratelor platite pt imobilul si creditul lui contractat inaintea casatoriei.

Parerea mea este ca va veti intelege amiabil, fiecare ramanand cu bunurile lui, bunuri care - de altfel nici nu sunt dobandite in timpul casatoriei - pt a fi impartite la un eventual partaj.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu se prezuma mereu.
Daca un sot castiga 100 000 euro pe luna si celalat 500 euro pe luna...se analizeaza...cazul serios...
Nu se prezuma ca sotii castiga la fel...ca nici nu castiga daca analizam diferenta...

Eu am raspuns la intrebarea:Ce pretentii poate avea sotul la un eventual partaj?Nu am de unde sa stiu ce se va intampla in instanta.
Oricum este de preferat sa se inteleaga inainte sa ajunga acolo, nu pare o situatie complicata, inteleg ca la randul lui sotul platea alte rate la un bun propriu.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Am făcut un credit ipotecar înainte de căsătorie. are soțul meu dreptul la acest apartament în timpul căsătoriei sau după divorț? Hmam Hmam Buna ziua, am facut un credit ipotecar la banca inainte sa ma marit pt un apartament care este pe numele meu de fată. Are soțul meu dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters168872 ContSters168872 Apartament luat cu credit, ultima parte a creditului a fot plătit împreună cu fosta soție... cca 3.000 dolari, întrebarea mea e :ce cota parte are dreptul ... (vezi toată discuția)