avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Masina cumparata in timpul casatoriei, ascunsa la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Masina cumparata in timpul casatoriei, ascunsa la partaj

buna ziua,sotul meu din motive materiale divorteaza[ editat]chiar am o masina facuta in cadrul casatoriei pentru care nu pot demonstra nimic si pe care el si patronii lui o ascund.eu doar am pierdut,mai si platesc?
si vreau sa stiu cum pot partaja masina,e dreptul meu.insa nu a platit tot,are rate la patron,le va termina si apoi va fi pe numele lui,de aia divorteaza. e intre el si patron,patronii fac evaziune fiscala si au ascuns urmele.totusi undeva trebuie sa gasesc acest leasing,chir pot ei ascunde tot si eu sa pierd cand va termina va fi trecuta pe numele lui,va fi undeva inregistrata,totusi eu cum pot sa fac ceva,de 6 ani plateste,am fost casatorita cu el si acum o pierd ?eu vreau partaj la masina.e si a mea .nu am platit dar am trait saraca 6 ani ca sa plateasca el si acum el ia masina si pleaca in lume si eu nu raman cu nimic ca el si patronii sunt evazionisti?

[ editat- am scos din text pasaje referitoare la divort si copil, probleme pt care aveti o sumedenie de subiecte incepute]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Se poate include masina la partaj.
insa o va obtine el.
Buna ziua,

Stimata doamna ce face patronul nu e treaba instantei care va judeca divortul dintre Dvs. si sot.
V-ati exprimat mai sus ca nu vreti sa divortati. Daca nu vreti Dvs., pana la urma tot acolo se ajunge. Si deocamdata nu aveti nicio masina de partajat. Sunt convinsa ca pana la finalizarea divortului nu va perfecta actele de preluare ale masinii adusa in discutie.

[editat- se refera la o parte editata dintr-un mesaj anterior]

@Claudiu Lascoschi
Masina nu este proprietatea sotilor. ci a patronului (posibil sa fie trecuta pe firma), cum o poate introduce in actiunea de partaj?

gi-jane2, moderator
ma refeream daca se poate dupa ce termina plata si va fi pe numele lui,nu se poate sa apara luata,la 11000 euro dintr-o data,cumva se va putea demonstra,nu acum ,atunci,am si specificat.[ editat- aveti subiect deschis pt aceasta problema]
gi-jane2, moderator
Stimată doamnă,

Vă înțeleg tulburarea pricinuită de divorțul în curs, dar încercați să expuneți mai clar problema, pentru a vă putea da un răspuns. Nu am înțeles nimic din ce ați argumentat cu privire la evaziunea societății la care lucrează soțul, cureferire la automobil. Dacă arătați doar probleme privind salariul real, este altă poveste.

Din ce am înțeles:
1. Există un leasing auto, leasing care este în curs;
2. Doriți includerea în masa partajabilă a acestui autoturism.

Din păcate, la o primă vedere, ar fi numeroase discuții. Mai precis, leasing-ul este un contract cu numeroase particularități, una dintre ele fiind vizând transferul dreptului de proprietate. Aceste se realizează la sfârșitul contractului, nu la început, deci autoturismul nu ar fi un bun partajabil, deoarece nu aparține dvs și nici soțului. Există anumite detalii privitoare la felul leasing-ului - operațional/financiar - dar, pe scurt, aceasta este situația.

Deci ce rămâne de partajat? Din punctul meu de vedere, nimic, pentru motivele arătate.

Puteți, însă, cere atribuirea beneficiului contractului de leasing, dvs urmând să utilizați autoturismul și să plătiți, în continuare, leasing-ul.

Cu stimă.

andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina EnacheIonela EnacheIonela Acum am aflat ca sotul cu care sunt in divort a vandut masina. Ce pot sa fac? Am vb cu el si a zis ca-mi da partea la partaj.... (vezi toată discuția)
Contract de leasing daniella28 daniella28 buna seara,as putea verifica stadiul unui contract de leasing al unei masini pe o societate comerciala,sotul meu vrea sa ma pacaleasca sa nu aflu de plata ... (vezi toată discuția)
Cum pot ajunge legal proprietarul masinii? ursache iudith ursache iudith O cunostinta care avea firma , mi-a facut un leasing operational pentru un autoturism, deoarece eu nu puteam, ca persoana fizica. Acum am terminat leasingul, ... (vezi toată discuția)