Buna ziua,
Stimata doamna ce face patronul nu e treaba instantei care va judeca divortul dintre Dvs. si sot.
V-ati exprimat mai sus ca nu vreti sa divortati. Daca nu vreti Dvs., pana la urma tot acolo se ajunge. Si deocamdata nu aveti nicio masina de partajat. Sunt convinsa ca pana la finalizarea divortului nu va perfecta actele de preluare ale masinii adusa in discutie.
[editat- se refera la o parte editata dintr-un mesaj anterior]
@Claudiu Lascoschi
Masina nu este proprietatea sotilor. ci a patronului (posibil sa fie trecuta pe firma), cum o poate introduce in actiunea de partaj?
ma refeream daca se poate dupa ce termina plata si va fi pe numele lui,nu se poate sa apara luata,la 11000 euro dintr-o data,cumva se va putea demonstra,nu acum ,atunci,am si specificat.[ editat- aveti subiect deschis pt aceasta problema]
Stimată doamnă,
Vă înțeleg tulburarea pricinuită de divorțul în curs, dar încercați să expuneți mai clar problema, pentru a vă putea da un răspuns. Nu am înțeles nimic din ce ați argumentat cu privire la evaziunea societății la care lucrează soțul, cureferire la automobil. Dacă arătați doar probleme privind salariul real, este altă poveste.
Din ce am înțeles:
1. Există un leasing auto, leasing care este în curs;
2. Doriți includerea în masa partajabilă a acestui autoturism.
Din păcate, la o primă vedere, ar fi numeroase discuții. Mai precis, leasing-ul este un contract cu numeroase particularități, una dintre ele fiind vizând transferul dreptului de proprietate. Aceste se realizează la sfârșitul contractului, nu la început, deci autoturismul nu ar fi un bun partajabil, deoarece nu aparține dvs și nici soțului. Există anumite detalii privitoare la felul leasing-ului - operațional/financiar - dar, pe scurt, aceasta este situația.
Deci ce rămâne de partajat? Din punctul meu de vedere, nimic, pentru motivele arătate.
Puteți, însă, cere atribuirea beneficiului contractului de leasing, dvs urmând să utilizați autoturismul și să plătiți, în continuare, leasing-ul.
Cu stimă.