avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CUM POT AJUNGE LEGAL PROPRIETARUL MASINII?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CUM POT AJUNGE LEGAL PROPRIETARUL MASINII?

O cunostinta care avea firma , mi-a facut un leasing operational pentru un autoturism, deoarece eu nu puteam, ca persoana fizica. Acum am terminat leasingul, s-a achitat , de mine. Firma de leasing va factura masina pe firma care a facut leasingul, dar aceasta firma nu mai exista, ea fiind inchisa, deci nu poate sa-mi emita factura. Cum pot eu sa fac ca sa ajunga masina pe numele meu?
In functie de raspunsul pe care mi-l dati, cum afecteaza acesta patronul firmei?
Cam ciudat, nu?#-o
Cel mai recent răspuns: ursache iudith , utilizator 16:38, 25 Iunie 2010
dar aceasta firma nu mai exista, ea fiind inchisa, deci nu poate sa-mi emita factura

Termenii nefiind juridici lasa loc de interpretare ...
Mai exact societatea are activitatea suspendata sau este radiata de la ONRC ?
nu stiu exact daca firma este inchisa sau suspendata, deoarece exista o lipsa de comunicare intre mine si aceasta firma. Dati-mi , va rog, ambele variante.
Va multumesc.
In ambele variante soc nu poate sa va emita factura si ca urmare nu puteti deveni proprietar in acte !
De ce nu vorbiti la firma de leasing sa va faca factura pe numele dvs (stiu ca se practica ) bineinteles cu acordul utilizatorului !
VAa multumesc.
Am vorbit si cu firma de leasing, dar ei nu vor sa treaca masina direct pe numele meu , motivand ca nu-i lasa legea. Am studiat legea si spune ca ( leasingul care a fost facut fiind operational), firma poate sa-mi vanda masina, dar la valoarea de piata, ceea ce iar nu-mi convine, pt. ca ar fi vreo 3000-3500 de euro, si am dat si asa 11000 pe ea. Alte variante???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionarea in judecata de catre leasing mikaella_10 mikaella_10 Am o problema, daca ma puteti ajuta... Am avut o masina in leasing pe care mi-a luat-o leasingul pt neplata a 2 rate. Firma pe care a fost facut leasingul a ... (vezi toată discuția)
Achitarea unui leasing cand firma este suspendata Morosan Felicia Morosan Felicia cum procedez daca vreau sa-mi achit plata leasing-ului, firma fiind suspendata? (vezi toată discuția)
Inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil lora8511 lora8511 Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie. Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la ... (vezi toată discuția)