avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchidere leasing prin buy back din punct de vedere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil

Buna ziua.

Am si eu urmatoarea situatie.
Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la inchidere.
Ne-am hotarat sa o dam inapoi si sa cumparam alta, tot in leasing.
Procedura propusa este urmatoarea:
-noi am facut o cerere de inchidere de leasing, firma de leasing a emis catre noi factura de inchidere;
-noi trebuie sa emitem catre alta firma(firma care face buy-back, si care difera de dealer si de importator)o factura cu contravaloarea masinii pe care o predam, practic cu suma la care ne-am inteles;
-firma care face buy-back plateste catre importator suma din factura cu inchiderea leasingului, in numele nostru si diferenta o varsa in contul dealerului, ca si avans la urmatoarea masina(bineinteles dupa ce acestia ne emit factura de avans);
-se semneaza un contract de vanzare-cumparare intre noi si firma de buy-back in care se specifica faptul ca factura pe care noi am emis-o catre ei se achita prin platile pe care ei le fac in numele nostru catre firma de leasing si catre dealer;


Cum se sting din punct de vedere contabil aceste facturi?
Contabila lor(firma buy-back) mi-a spus ca pe baza copiei contractului si a copiei OP-ului cu platile lor catre firma de leasing si catre dealer, dar care ar fi inregistrarile contabile si ce conturi as putea folosi?
Este necesara ordinelor de compensare, avand in vedere ca sunt in joc 4 firme, cum ar trebui procedat?
Eu am voie sa emit factura cu contravaloarea masinii vechi catre firma de buy-back, avand in vedere ca leasingul nu este inchis, acesta urmand sa se intample dupa ce firma de buy-back imi achita la firma de leasing contravaloarea facturii de inchidere?


Va multumesc foarte mult.
O zi frumoasa tuturor!

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:20, 3 Septembrie 2009
Se inregistreaza platile in avans apoi cand se inchide leasingul puteti factura catre firma de buy-back si se compenseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de la o nota de plata gresita ... adirotaru adirotaru Buna, Am o problema si caut o lamurire in comunitate si anume: In urma cu 2 ani am achizitionat o masina noua de la un concesionar, care mi-a intocmit o ... (vezi toată discuția)
Buy back incalcit Hpx Hpx Buna seara. Am intilnit si eu o situatie mai noua si extrem de inedita, pentru mine cel putin, mai novice fiind, de aceea am apelat la dvs si am rugamintea ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing fals,nul,etc...???? ContSters64341 ContSters64341 Salut ! In Septembrie 2007 hotarasc sa achizitionez o masina in leasing, merg la dealer ma hotarasc in aceiasi zi 25 Sep. la optiuni,etc. merg acasa sa ... (vezi toată discuția)