avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferenta de la o nota de plata gresita ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferenta de la o nota de plata gresita ...

Buna,

Am o problema si caut o lamurire in comunitate si anume:

In urma cu 2 ani am achizitionat o masina noua de la un concesionar, care mi-a intocmit o factura de avans (restul ramanand sa platesc in leasing, dar la o alta societate de leasing).

Au fost emise niste facturi printre care si una de plata avans.

In aceiasi zi aceasta factura de avans a fost stornata (deocamdata nu-mi aduc aminte de ce ...cert este faptul ca factura de avans a fost anulata cu aceiasi suma pe minus ca si factura initiala).

Dupa circa un an de zile (perioada in care nu am mai avut nici o tangenta si obligatie fata de concesionar) , am fost sunat si mi s-a adus la cunostiinta faptul ca mi s-a gresit nota de plata de catre un angajat (in urma cu un an) si ca mai trebuie sa revin la firma sa platesc diferenta.

Din cauza ca am refuzat sa platesc greseala angajatilor concesionarului si pentru ca respectivul angajat (cel care a gresit nota de plata) a parasit firma ... acuma la 2 ani de zile concesionarul vrea sa ma dea in judecata.

Credeti ca mai am obligatii fata de concesionar din momentul in care am achitat ceea ce mi-au scris in nota de plata si am iesit cu masina pe poarte concesionarului ?

Perioada de 1 an si acuma chiar de 2 ani nu-mi ofera nici un avantaj (de ex. de a nu mai returna diferenta ...care nu e foarte semnificativa, dar .... e o greseala a concesionarului si pentru care nu cred ca e normal sa "plateasca" clientul) ?

Va trebui sa ma intalnesc cu avocatul concesionarului si vreau sa-i demonstrez macar ca normal greselile se platesc de angajati si nu de clienti dupa 2 ani ....
Sper ca am macar putina dreptate.

Va multumesc.
Cu stima,
Adrian R.
Cel mai recent răspuns: adirotaru , utilizator 15:04, 25 Martie 2009
In aceiasi zi aceasta factura de avans a fost stornata (deocamdata nu-mi aduc aminte de ce ...cert este faptul ca factura de avans a fost anulata cu aceiasi suma pe minus ca si factura initiala).
A cui a fost vina care a dus la stornarea facturii,.daca din vina dvs. atunci sunteti bun de plata.
Din cauza ca am refuzat sa platesc greseala angajatilor concesionarului si pentru ca respectivul angajat (cel care a gresit nota de plata) a parasit firma ... acuma la 2 ani de zile concesionarul vrea sa ma dea in judecata.
Nu are sansa de castig, facand dovada ca nu este vina dvs. privind nota de plata.
Va trebui sa ma intalnesc cu avocatul concesionarului si vreau sa-i demonstrez macar ca normal greselile se platesc de angajati si nu de clienti dupa 2 ani .... aveti toate sansele de castig
Succes !
Factura stornata am gasit-o aseara printre actele de la concesionar.

Probabil am omis sa zic ca masina a fost achizitionata prin buy-back al masinii vechi (ca avans) + leasing (masina noua).

Probabil ca fiind un buy-back nu se putea emite o factura pentru avans deoarece aceasta ar fi trebuit achitata cash sau prin OP, pe cand la un buy-back nu se tranzationeaza decat "virtual" bani (se evalueaza masina veche si se considera avans la masina noua ... cel putin din cate stiu eu).

E doar o parere.
Dar oricum vad eu cat de serios e dosarul avocatului imputernicit de concesionar.
Sunt sigura ca nu s-au batut cu caramida-n piept cu faptul ca au facut o greseala in contabilitate si s-a descoperit dupa 1 an de zile.

Mi se pare normal ca atunci cand semnezi procesul verbal de predare primire a unei noi masini si ai plecat cu masina pe usa concesionarului sa nu mai ai nici o obligatie fata de aceasta (din cate stiu pana la semnarea procesului verbal la logistica se primeste unda verde de la ceilalti printre care si departamentul financiar (cum ca ai achitat toate indatoririle fata de concesionar)).

Multumesc de raspunsuri.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere juridica despre obligatie plata diferenta (nota de plata gresita) adirotaru adirotaru Buna, Am o problema si caut o lamurire in comunitate si anume: In urma cu 2 ani am achizitionat o masina noua de la un concesionar, care mi-a intocmit o ... (vezi toată discuția)
Inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil lora8511 lora8511 Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie. Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism sistem buy-back gflori gflori cum compensez clientul cu furnizorul in cazul achizitiei unui autoturism prin sistem buy back cu plata pe loc(nu leasing). Societatea noastra a facturat ... (vezi toată discuția)