Contractul de munca nici nu am putut sa il vad, a venit la mine cu 3 exemplare si mi-a aratat doar unde trebuie sa semnez si a plecat repede ca avea treaba seful, deci nu stiu ce scrie in contract. Exista o ora pauza de masa dar este "fictiva", in sensul k daca in intervalul 13-14 cand am pauza de masa eu sunt in afara magazinului sa imi cumpar ceva de mancare si ma suna sefii, e mare scandal k am parasit magazinul pentru 10 minute. In ceea ce priveste zilele de concediu, ma refeream la faptul k mi-am luat deja 7 zile lucratoare plus 10 pe care trebuie sa le iau de luni, daca eu imi dau demisia nu trebuie sa le dau inapoi bani pe zilele de concediu luate in plus? Si as mai avea o intrebare: cand semnez statul de plata il semnez pe o suma mai mare decat primesc eu in mana, cam cu 100 ron mai mult, e in regula lucrul acesta?
Multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns. Concediile au fost programate astfel incat fiecare angajat cand isi termina perioada de concediu, alt angajat sa isi poata lua concediu. Acum a flu ca in data la care eu trebuia sa plec in concediu, nu o mai pot face pentru ca ei au stabilit in aceeasi zi concediul altui angajat. Mai este o problema: am solicitat 10 zile de concediu si mi-au fost aprobate, acum alt sef imi spune ca nu imi poate da cele 10 zile. Eu nu mai inteleg nimic, au incercat sa ma faca sa cred ca nu am inteles eu bine cand ei mi-au permis cele 10 zile lucratoare de concediu. Vroiam sa ma intorc din concediu direct cu demisia, sa stau in preaviz dar in conditiile acestea trebuie sa le platesc zilele de concediu pe care le-am luat, nu? Din acest motiv m-am gandit ca imi pot prezenta demisia dar fara preaviz si nu stiu daca intarzierea salariului, cele 9 ore pe zi, faptul ca mie nu mi-a revenit nicio copie a acelui contract de munca, faptul ca inafara concediului nu beneficiez nici macar de o zi libera la doua saptamani sunt motive REALE pentru ca ei sa nu ma oblige sa stau in preaviz.
Va multumesc anticipat.
O zi buna!
Buna ziua,
Am si eu o mica problema si nu prea stiu cum se procedeaza. Am venit in firma unde muncesc prin luna octombrie anul trecut, insa ei mi-au facut carte de munca din ianuarie. Am semnat atunci un contract de munca pe care nu l-am citit iar eu nici pana acum nu am primit un exemplar. Prin luna martie mi-am luat concediu de 7 zile lucratoare. Acum, am vb cu ei ca vreau restul de concediu tot odata, au calculat ei si mi-au zis k mai am 10 zile lucratoare. Cand trebuie acum sa plec in concediu ei imi spun ca nu imi pot da 2 saptamani, pt ca este prea mult. Doresc sa stiu daca au dreptul de a imi interzice acest lucru si vreau sa stiu daca in conditiile in care semnez statul de plata inainte de a imi lua salariul este in regula, mai ales in conditiile in care salariul intarzie si cate o saptaman, la serviciu stau 9 ore plus sambata program scurt. Intrebarea este daca doresc sa imi dau demisisa, o pot face si fara preaviz invocand motivele enuntate?