avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate mara411

Activitate mara411

multumesc pt. cat de repede mi-ati raspuns.

cheltuielile pe care le-as face eu, trebuie sa le cer paratului in acelasi proces, sau trebuie sa deschid o alta cauza?

sa inteleg ca este adevarat, si ca pretul unei expertize este de 10 %? mi se pare foarte mult. iar pretul reflectat in expertiza, este pretul pietei, sau care este criteriul folosit?

multumesc!

Am sentinta de divort, si credeam ca pot ajunge cu sotul meu la un acord pt a nu ajunge la partaj. Avem impreuna un apartament si o casa la tara. Vroiam sa vindem si fiecare sa-si ia cate ceva.
Dar rezulta ca nu vrea sa vindem, impreuna, zicandu-mi ca "pe el nu-l poate da nimeni afara din casa".

In consecinta, o sa ma vad obligada sa ajung la partaj, care nu o sa fie de comun acord. Am inteles ca costul unei expertize este de 10 % din valoarea bunului evaluat, si acesti bani trebuie sa-i platesc eu, caci sunt eu cea care incepe partajul. Toate celelate cheltuieli imi revin mie exclusiv, sau se scad din pretul de vanzare final al bunurilor ce avem?

Intrebarile mele sunt:

Cat timp poate dura un partaj?
Dupa partaj, avand in vedere ca el nu o sa vrea sa paraseasca domiciliul, trebuie sa incep un proces de executare silita? Daca eu platesc partea lui din apartament, la pretul reflectat in evaluarea judecatoreasca, este el obligat sa paraseasca casa?

Va multumesc foarte mult!