Buna ziua, multumesc din nou pentru raspunsuri. Mai am o intrebare, voi achita pretul apartamentului prin banca, cu OP, e o problema? Dupa ce virez banii, aduc copie si originalul Op`ului notarului care va completa in contractul de vanzare`cumparare numarul si data op`ului. Este bine asa? Nu ma tenteaza sa umblu cu banii in sacosa si nici vanzatorul nu vrea cash. Multumesc!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Problema mea este ca notarii au pareri impartite: unul mi`a spus ca daca persoanele sunt sanatoase mintal, chiar daca au peste 70 de ani, nu trebuie certificat IML; alt notar mi`a zis ca e obligatoriu ca proprietarii in varsta de peste 65 de ani sa prezinte certificat IMl daca vand apartamentul; altul mi`a zis ca nu e obligatoriu, dar ca pentru siguranta mea, sa cer certificat IML, sa scrie in certificat ca sunt apti pentru a semna contract de vanzare`cumparare, iar la notar sa citeasca ei actul de vanzare`cumparare, nu notarul sau alta persoana. Ma poate lamuri cineva cum e corect? IN cazul meu, unul din proprietari este bolnav, dar nu stiu exact ce are, se pare ca nu vede decat foarte putin si a ramas cu sechele dupa zona Zoster.
Vreau sa cumpar un apartament, cum pot fi sigura ca actele proprietarului sunt in regula? de ex, daca proprietarii au peste 65 ani, iar unul din ei e bolnav, este obligatoriu ca ambii sa prezinte certificat IML care sa ateste ca sunt apti de a semna un contract de vanzare`cumparare? Ce valabilitate are certificatul IML? daca nu exista acets certificat, atunci contractul e nul si eu am pierdut banii?