avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Activitate amoria

Activitate amoria

=D>
Daca intr-adevar doriti sa recunoasteti un copil care nu e al dvs, e LAUDABIL!!!
FELICITARI !!! Rar intalnim astfel de oameni...Eu sunt mama unui copil care nu a fost recunoscut de tatal natural, deci...BRAVO !!!
=D>
Răspuns la discuția stabilirea paternitatii
Nici eu nu le inteleg, dar din pacate ele exista... In acest caz, tatal biologic nu a recunoscut copilul, pt ca nu l-a interesat nimic inca decat acesta era embrion, dar se pare ca dupa ce greul a trecut vrea copilul...:(

Imi puteti explica mai bine:un an de la nasterea copilului sau un an de cand a aflat tatal?? Ca tatal poate sustine ca nu a stiut de nasterea copilului, desi stia prea bine data probabila a nasterii.
Răspuns la discuția stabilirea paternitatii
In codul familiei scrie:

Art. 59
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei apartine copilului si se porneste in numele sau de catre mama, chiar daca este minora, ori de reprezentantul lui legal.
Dreptul de a porni actiunea in stabilirea paternitatii nu trece asupra mostenitorilor copilului; ei pot continua actiunea pornita de acesta.
Actiunea in stabilirea paternitatii poate fi pornita si impotriva mostenitorilor pretinsului tata.

Art. 60
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi pornita de mama intr-un termen de un an de la nasterea copilului.
Daca, in cazul prevazut in art. 54 alin. (1), un copil a pierdut calitatea de copil din casatorie, prin efectul unei hotarari judecatoresti, termenul de un an, pentru pornirea actiunii in stabilirea paternitatii din afara casatoriei, va curge de la data cand acea hotarare a ramas definitiva.
In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de un an va curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinând copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.



Deci, actiunea de stabilire a paternitatii poate fi pornita de catre mama, atat, nu zice de tata. Iar daca el are dreptul de a cere paternitatea, trebuie sa inceapa actiunea in cat timp de la nasterea copilului?? Tot un an??
Răspuns la discuția stabilirea paternitatii
Prin urmare, sa inteleg ca el are tot dreptul de a deschide proces in care sa-si ceara drepturile de tata desi nu l-a interesat soarta copilului pana acum si copilul are liniuta in certificatul de nastere in dreptul tatalui??Si poate castiga dreptul la vizita??Poate lua copilul de langa mama sa chiar daca pe tata nu l-a interesat pana acum si nu a dat niciun semn de viata??
As dori sa aflu daca tatal copilului poate obliga mama , in instanta, sa treaca copilul pe numele lui. Mai pe larg, situatia este urmatoarea: in urma unei relatii de concubinaj, fara casatorie , a rezultat un copil. Insa tatal copilului nu a dorit copilul si nu a pastrat legatura cu mama pe timpul sarcinii, motivand ca lui nu-i trebuie " plod" . Barbatul a parasit femeia in a 2-a luna de sarcina si nu a mai contactat-o deloc. Femeia a nascut, a trecut copilul pe numele ei si liniuta in dreptul tatalui. De asemenea , trebuie mentionat faptul ca mama copilului nu are pretentii la pensie alimentara, nici ca tatal sa -si recunoasca copilul si nu doreste ca acest copil sa aiba vreo legatura cu tatal care nu l-a dorit. Insa dupa 3 luni de la nasterea copilului, barbatul a incercat sa ia legatura cu femeia pt ca doreste sa-si cunoasca copilul. Femeia a refuzat orice mijloc de comunicare cu el. Intrebarea este urmatoarea: poate barbatul, tatal copilului , sa deschida proces in care sa -si ceara drepturile, sa vrea sa recunoasca copilul, desi mama copilului nu vrea asta???Poate sa o cheme in instanta pe femeie ca sa o oblige sa treaca copilul pe numele lui desi el nu a venit la nasterea copilului pt a-l recunoaste??Si daca are acest drept, in ce conditii??? ce sanse de castig are?? tinand cont de faptul ca femeia chiar nu vrea nimik de la el, nici nume in dreptul tatalui, nici pensie alimentara.