Am discutat si cu juristul unitatii militare din care fac parte si acesta imi recomanda sa iau deocamdata suma propusa de ei 7.000 RON(deoarece multe firme de constructii sunt sau si-au anuntat falimentul si exista riscul sa pierd toti banii) dupa care sa fac o notificare scrisa de la Judecatoria sect. 3 de unde apartine dezvoltatorul pentru diferenta. Daca nici dupa aceea nu se rezolva am inteles ca se poate face o hartie prin care ii blocheaza conturile pana la efectuarea platii.
Am fost la dezvoltator si am primit copie dupa cererea depusa cu semnatura persoanei cu care am incheiat contractul si stampila si am mai depus una dupa care am cerut copie din nou. Aaaaa.. in contract la clauza respectiva se specifica si ca acest contract va vi rezolvit de plin drept,fara punere in intarziere,fara interventia instantei si fara nici o aalta formalitate prealabila(pact comisoriu de grad IV). Am luat vreo teapa sau e in favoarea mea? Oricum dezvoltatorul o tine pe a lui ca imi va returna in cateva saptamani 7.000 RON si atat.
Astazi voi merge la firma respectiva si voi tine cont de sfaturile dumneavoastra, dar oricum va multumesc pentru ajutor si voi incerca sa va tin la curent.
In cazul meu este ceva mai special este vorba de celebrul acord intre MAPN, BCR si 2 dezvoltatori in Antiaeriana. Dar contractul este foarte clar. Am depus dupa cum am spus cererea de returnare dar nu am primit un numar de inregistrare ceva, doar am completat formularul tipizat, nu mi s-a cerut un cont bancar, doar mi s-a spus ca voi fi contactat ulterior.
As dori ajutor in urmatoarea speta.
In data de 11.08.2008 am incheiat un contract de rezervare cu un dezvoltator in valoare de 2000 euro reprezentand taxa de rezervare a unui apartament de 2 camere. Pana in data de azi acesta nu a obtinut autorizatia de construire, drept urmare conform unei clauze din contract daca acesta nu obtinea autorizatia pana la data de 25.06.2009 acesta se obliga sa restituie suma la cursul zilei + dobanda BCR in termen de 3 zile lucratoare. Am depus cererea la dezvoltator si au trecut 2 saptamani si nu am primit banii, ba mai mult acesta doreste sa restituie suma depusa in lei la 11.08.2008. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca pe langa suma depusa am mai platit si alte sume la banca si notar , sume reprezentand diferite taxe?