As dori ajutor in urmatoarea speta.
In data de 11.08.2008 am incheiat un contract de rezervare cu un dezvoltator in valoare de 2000 euro reprezentand taxa de rezervare a unui apartament de 2 camere. Pana in data de azi acesta nu a obtinut autorizatia de construire, drept urmare conform unei clauze din contract daca acesta nu obtinea autorizatia pana la data de 25.06.2009 acesta se obliga sa restituie suma la cursul zilei + dobanda BCR in termen de 3 zile lucratoare. Am depus cererea la dezvoltator si au trecut 2 saptamani si nu am primit banii, ba mai mult acesta doreste sa restituie suma depusa in lei la 11.08.2008. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca pe langa suma depusa am mai platit si alte sume la banca si notar , sume reprezentand diferite taxe?
Foarte simplu: apelati la un avocat si actionati-l in judecata pentru recuperarea sumelor de bani platite , inclusiv onorariul notarului si toate taxele.
Dvs. le veti plati initial iar ulterior, dupa ce veti castiga procesul, va veti recupera aceste sume avansate daca vor fi trecute in sentinta civila pronuntata.
La suma pe care o aveti de primit, va sfatuiesc sa rezolvati litigiul pe cale amiabila.Posibil sa aveti surpriza ca sa fie "mai mare daraua decat ocaua"...#-o
Plata cheltuielilor de judecata o stabileste instanta in sarcina celui care pierde procesul!
In cazul dvs le veti recupera cu siguranta.
Pe cale amiabila nu cred ca dezvoltatorul va va plati acea dobanda BCR si onorariul notarului si taxe notariale. Poate doar sa va restituie cei 2000 euro, fiindca s-ar crea un precedent periculos pentru el daca ar auzi si ceilalti contractanti!
Parerea mea!
In cazul meu este ceva mai special este vorba de celebrul acord intre MAPN, BCR si 2 dezvoltatori in Antiaeriana. Dar contractul este foarte clar. Am depus dupa cum am spus cererea de returnare dar nu am primit un numar de inregistrare ceva, doar am completat formularul tipizat, nu mi s-a cerut un cont bancar, doar mi s-a spus ca voi fi contactat ulterior.