avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate larahd

Activitate larahd

Răspuns la discuția despagubire RCA
[ link extern ] /

Condiţii de intervenţie a Fondului: Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:

*
pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.;
*
pe teritoriul unui stat al cărui Birou Naţional a aderat la Sistemul Carte Verde şi autovehiculul neasigurat care a provocat accidentul este considerat a avea locul obişnuit de staţionare în România, dacă păgubitul este rezident în alt stat decât cel în care s-a produs accidentul şi dacă intervenţia Fondului nu contravine legislaţiei statului respectiv.


Intre timp am gasit aceste informatii.
Din ce am citit, se pare ca...se poate.
Răspuns la discuția despagubire RCA
Daca gasesc masina lovita in parcare, fapt confirmat de un martor, pot sa obtin despagubire din polita RCA incheiata pt masina lovita ?
Discuție despagubire RCA
Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. Tinand cont ca au rezultat doua masini avariate, din vina alteia, vina care nu poate fi dovedita, exista vreo modalitate de a beneficia de despagubire din polita RCA (eu sa despagubesc masina care m-a lovit si invers) ? Cunosc art. 51 din Codul Rutier, referitor la a pastra distanta intre autoturime in vederea evitarii oricarui pericol, insa nu pot moral sa las situatia cum este.
Multumesc,
Am fost si la alta banca...Raspunsul a fost ca se accepta acest imobil in ipoteca, pe baza certificatului de mostenitor pe motiv ca: ''certificatul de mostenitor a fost incheiat in anul 2002, exista un termen de revendicare a drepturilor asupra bunului mostenit si contestare a certificatului incheiat prin birou notarial, termen de 3 ani, timp dupa care se prescrie si nu se mai admit contestatii... ''. Personal mi se pare cusuta cu ata alba explicatia, insa... traim intr-o Romanie cu legi interpretabile dupa bunul plac... La fel cum mi se pare aberant ca un notar sa fie dispus sa incheie un contract de vanzare - cumparare...act care este recunoscut si de o banca.... Nu vreau sa speculez acest fapt pt ca prefer sa clarificam actele pt acest imobil, cu riscul de a descoperi ca ce este al meu...este al tuturor :)
Revin cu intrebarea: Contractul initial de vanzare-cumparare pt imobil nu exista in arhive. Intabularea in C.F. nu se putea face in lipsa totala a acestui document. Documentul a existat, nu mai exista. In aceasta situatie:
Nu se poate obtine de la o alta autoritate un certificat de titlu de proprietate in baza datelor din Cartea Funciara si a actului de mostenitor, sau orice alt act care sa ateste ca sunt...totusi...proprietar ?
Pai...mi se pare chiar absurd. La ce isi au sensul intabularile si de ce doar in baza actului de mostenitor, pot sa inchei un contract de vanzare-cumparare, fara sa mi se ceara alt titlu de proprietate (notarul imi spune ca d.p.d.v. notarial se poate incheia un contract de vanzare-cumparare)? Daca in arhiva statului nu exista niciun act...eu nu pot sa fac nimic cu acel act de mostenitor ? Sunt totusi 4 generatii, sunt acte care au fost distruse chiar de notari undeva prin anul 1940 ... Nu se poate obtine de la o alta autoritate certificat de titlu de proprietate in baza datelor din Cartea Funciara si a actului de mostenitor ?

P.S. Din cate stiu exista o lege care permite distrugerea actelor contaminate de mucegai, de exemplu. Hartia in sine se degradeaza. In aceasta situatie ... oricine imi poate contesta dreptul de proprietar ?
Bun, dar daca eu ca ultim mostenitor nu il am in posesie, iar in arhiva nu exista... nu sunt suficiente actul de mostenitor si ceea ce este reflectat in extrasul de carte funciara ?
Buna ziua,

Am adresa dvs de pe site-ul de internet www.avocatnet.ro. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Am facut o cerere la BCR Hunedoara pentru obtinerea unui credit de nevoi personale cu ipoteca.
Imobilul adus in garantie a fost mostenit, existand un certificat de mostenitor incheiat la notar, certificat in baza caruia s-a facut intabularea la Cartea Funciara.
Imobilul a fost dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 1890, moment din care a fost lasat mostenire la 4 generatii, la un moment dat fiind intabulat si un act de donatiune. Toti detinatorii imobilului fac parte din aceeasi familie si si-au intabulat dreptul de proprietate.
Cu toate acestea BCR imi infirma dreptul de proprietate pe motiv ca lipseste ''titul de proprietate''. Imobilul nu este revendicat si nu intra sub incidenta Legii..19, parca, privind retrocedarile.

Cetificatul de mostenitor si intabularea in cartea funciara...nu atesta dreptul de proprietar al acelui imobil ?

Multumesc,

Cu stima,

Laura Sunda