Am adresa dvs de pe site-ul de internet www.avocatnet.ro. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Am facut o cerere la BCR Hunedoara pentru obtinerea unui credit de nevoi personale cu ipoteca.
Imobilul adus in garantie a fost mostenit, existand un certificat de mostenitor incheiat la notar, certificat in baza caruia s-a facut intabularea la Cartea Funciara.
Imobilul a fost dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 1890, moment din care a fost lasat mostenire la 4 generatii, la un moment dat fiind intabulat si un act de donatiune. Toti detinatorii imobilului fac parte din aceeasi familie si si-au intabulat dreptul de proprietate.
Cu toate acestea BCR imi infirma dreptul de proprietate pe motiv ca lipseste ''titul de proprietate''. Imobilul nu este revendicat si nu intra sub incidenta Legii..19, parca, privind retrocedarile.
Cetificatul de mostenitor si intabularea in cartea funciara...nu atesta dreptul de proprietar al acelui imobil ?
Bun, dar daca eu ca ultim mostenitor nu il am in posesie, iar in arhiva nu exista... nu sunt suficiente actul de mostenitor si ceea ce este reflectat in extrasul de carte funciara ?
NU! Nu va este suficient!
Puteti solicita de la arhivele statului o copie legalizata de arhiva dupa acel contract! Trebuie sa mentionati data actului si partile contractante , precum si adresa i,obilului ce face obiectul vanzarii.
Si sa depuneti si acte care demonstreaza calitatea dvs succesorala insotite de copie dupa actul de identitate.In 30 de zile veti avea raspunsul de la Arhivele Statului.
SUCCES!
este absurd sa va ceara un act de proprietate din 1890 !!
consider ca certificatul de mostenitor in baza caruia s-a facut ulterior si intabularea atesta proprietatea
Intabulare
ska8er
Buna ziua,
Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Donatie teren
leu12
Buna ziua! Tatal meu poate sa imi faca contract de donatie pentru un teren extravilan, mai exact vie? Poate sa mi-l doneze, fara a avea carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)