avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate biby

Activitate biby

Răspuns la discuția drepturile actionarului
va multumesc pentru raspuns,si credeti-ma ca am cautat ceva prin lege...de aceea am apelat la acest forum ...ma gindeam ca poate cineva cu mai multa experienta si care sa confruntat cu o astfel de problema ma poate ajuta...ca si concluzie putem face urmatorul scenariu: administratorul poate multumi din punct de vedere salarial anumiti angajati,care la rindul lor sint actionari, actionari minoritari,....mai apoi impreuna cu acestia poate hotari ''treburile '' societatii chiar in AGA,in mod ''legal'' ,deoarece numarul lor de voturi este majoritar....! simplu ! ( sa nu se inteleaga ca sint ironic....chiar asta este realitatea)
va multumesc pentru intelegere,si poate ca aveti dreptate....pe mine ma interesa o lege sau o litera de lege in care este stipulat clar in ce limite sau conditii un actionar poate cunoaste salariile angajatilor societatii respective....!
poate cineva sa ma ajute sa lamuresc aceasta problema?...
este adevarat si asa se si intimpla,dar problema nu este transparenta....in sensul ca aceste salarii , sau parte din ele, au luat-o, ''razna'', iar eu ca si actionar important am cerut lamuriri in legatura cu aceste problema...cum se poate discuta sau clarifica astfel de situatie daca nu cunosti valoarea acelui salariu?...doar din auzite....
societatea este administrata in sistem unitar,iar cererea a fost facuta catre administratorul unic al societatii,...refuzul vine din partea acestuia, nu din partea personalului de la resurse umane....eu am investit financiar pentru un procent de12% din societate,si nu inteleg cum nu pot avea dreptul de a sti ce salarii au angajatii pe care ii platesc ....
va multumesc pentru raspuns ! daca mi-ati putea indica si un articol de lege....?! raspunsul administratorului a fost luat din legea 53/2003 art.158 aln. 1si2....acolo nu este insa nici o specificatie clara la aceasta confidentialitate, adica in ce cazuri se aplica...poate dumneavoastra reusiti sa-mi dati un indiciu de lege....multumesc!
sint actionar important intr-o societate comerciala cu o cota de participare de 12%, iar in urma unor nereguli depistate la nivelul conducerii,am cerut acesteia sa mi se puna la dispozitie organigrama societatii impreuna cu numele angajatilor si locul pe care acestia il ocupa in organigrama.de asemenea am cerut sa fie specificat si salariul brut sau de baza pe care fiecare angajat il primeste in urma activitatii pe care o desfasoara in cadrul societatii. la acesta din urma cerere am fost refuzat , invocindu-se art.158 din codul muncii,referitor la confidentialitatea salariului. nu mi se pare just ca al trei-lea actionar important din societate sa nu poata verifica aceste salarii ale angajatilor sai ,la urma urmei, mai ales cind aceste salarii au creat o problema financiara in economia societatii.