avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Activitate larisa_09

Activitate larisa_09

Multumesc pt raspuns!

Voi incerca sa fiu mai explicita

Codul Muncii
Contractul individual de munca pe durata determinata
Art.80 - Forma si conditiile de incheiere -

(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv.
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82.

Datorita situatiei actuale, sub nici o forma nu mai incheiem contracte pe durata nedeterminata.
Nelamurirea mea este urmatoarea: am incheiat un cim pe durata det. si am facut deja 2 prelungiri.Mai vrem sa tinem salariatul respectiv in continuare, dar fara sa incheiem cim nedet. Pot sa inchei un alt cim pe durata determinata, pe care daca e cazul sa il mai prelungesc de 2 ori?Iar apoi un alt cim det., de asemenea cu 2 prelungiri?
In acest fel ma incadrez in al.4 (cel mult 3 cim) si in al.2 (cel mult 2 prelungiri la un cim det.)?

Multumesc!
Pot incheia (respectand termenul de 24 luni ) 3 contracte de munca pe perioada determinata cu cate 2 prelungiri fiecare? Sau cele 2 situatii se exclud : ori 3 cim-uri pe durata determinata ori 1 cim pe durata determinata cu 2 prelungiri?

Multumesc!
Ar exista probleme dacafisa de aptitudine are o data anterioara, cam cu 2-3 luni inainte de raportul intocmit de medic prin care a adus la cunostinta conducerii inaptitudinea fizica?
Stiu ca exista termenul de 30 de zile de la instiintarea conducerii in care trebuie dispusa concedierea.
Dar perioada de timp care s-a scurs de la efectuarea examenului medical si raportul intocmit de medic, respectiv instiintarea conducerii, are vreo limita, vreo influenta?
Ma gandesc ca angajatul ar putea sa ne traga la raspundere pentru faptul ca nu i-am incetat contractul imediat dupa examenul medical, si sa ne ceara sa il mentinem ca salariat in aceleasi conditii in care a fost in ultimele 2-3 luni.

Multumesc pentru amabilitate!
Am si eu aceeasi intrebare :
In cazul concedierii pentru inaptitudine fizica, fisa de aptitudine are aceeasi valoare ca si decizia organelor competente de expertiza medicala (formulare care e inscrisa in CM) ?

Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie conducere
Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
In cazul modificarii indemnizatiilor de conducere este necesara semnarea unui act aditional?

Multumesc!