Buna ziua .
Pe un teren situat in extravilan o firma vrea sa amplaseze o statie de exploatare agregate minerale ( mai exact o balastiera) , terenul fiind proprietatea lor.
Intrebarea mea este se poate emite autorizatie de construire pentru acest fel de activitate fara intocmirea unui PUZ - schimbarea destinatiei terenului -introducere in intravilan-.
Astept raspunsul dumneavoastra , multumesc.
buna. sunt consilier juridic la o primarie si raman in ingrijire copil timp de doi ani. Eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar in locul meu o sa vina o colega tot consilier juridic, dar care este angajata la o societate comerciala. in aceasta situatie cum o poate angaja primaria : cu contract de colaborare sau cu ce ?
Multumesc.
am un dosar in care instanta de fond este tribunalul sectia contencios. Pentru a depune o ordonanta presedentiala legata de acel dosar care este instanta competenta : judecatoria sau tot tribunalul?
Multumesc!
Am o rugaminte . Am de calculat taxa de timbru la o actiune comerciala si nu stiu daca am calc. bine.
Valoarea actiunii este de 110.572 lei.
Cu cat se timbreaza actiunea?
Multumesc!
poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am inteles ca trebuie facuta o cerere de inscriere la masa credala la tribunal. In situatia in care nu suntem instiintati ca acele firme intra in faliment ce putem face, cum ne putem recupera debitele de la ei?
multumesc!!!!
vreau sa anulez un certificat de mostenitor care contine o casa, un teren de 1000 mp si unul de 7800mp . Certificatul este din 1974.
Cu cat se timbreaza cererea.
exista o societate X. La primarie are deschis rol ,iar la serviciul taxe si impozite i se calculeaza impozitul. Am primit o sentinta prin care se intra in procedura de faliment. Intrebarea este : cand se opreste calculul impozitului de catre noi ca primarie? la comunicarea sentintei prin care se deschide procedura falimentului sau la terminarea procedurii de faliment?
multumesc.
avem o societate care a intrat in procedura falimentului. cand se inchide calculul impozitului la primarie : de la data cand a fost comunicata sentinta prin care intra in procedura de faliment sau de la data efectiv cand se incheie procedura falimentului.
printr-o hot de guvern privind atestarea domeniului public al unui judet , un imobil a fost inventariat ca facnd parte atat din domeniul public al unui oras cat si din domeniul public al unei comune.
cum se poate anula acea hotarare de guvern in situatia in care orasul a intabulat acel imobil fara instiintarea celeilalte.