avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate mihai s.

Activitate mihai s.

Răspuns la discuția admitere inm 2010
aliquid_novi a scris:

Atunci sa-mi spuna din timp ca sa-mi refac facultatea la Spiru Haret! :))

Radem noi dar n-ar strica sa dam examnul in salile de la spiru ca astia cel putin au cam multe calculatoare si nu am mai fi nevoiti sa pictam 1 h bulinutele pe foaia de concurs. Sau dc nu le place spiru sa faca ei un efort si sa cumpere 3000 de PC uri ca si asa castiga destul de mult din examene.
Buna expunere de motive=D>=D>!! Maine se anuleza concursul. Acu' sincer si fara suparare dar nu cred ca o sa faceti mare branza cu adresa asta (in cel mai bun caz o inrameaza aia de la csm;) ). Daca o luam dupa logica ta, cel putin la ultimele doau motive, ar rezulta de exemplu ca daca maine ar da 3000 de prosti (fara nicio aluzie) examenul asta si cea mai mare nota ar fi de 40 de puncte ar trebui sa ii treaca de prima proba pe primii 200 de candidati care au obtinut sub 40 de puncte. Motivul, ca locurile erau bugetate?????#-o Si sunt prea multe articole fara a preciza sucint la ce se refera art. ala. Pai gasesti un nene sau o duduie de la csm sa citeasca adresa si sa nu cunoasca regulamentul. Ce te faci? Crezi ca o sa le citeasa in paralel? Ma insel. Bafta multa!!
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
rares.serban a scris:

lautz a scris:

Dan U a scris:

Va propun si eu 2 grile care din punctul meu de vedere au o oarecare legatura (una data la licenta in 2010 la Facultatea de Drept-Bucuresti iar cealalta tot in 2010 la INM)

1 Inceperea urmaririi penale se dispune prin :

a) rezolutie,ordonanta sau proces-verbal
b) rezolutie sau proces-verbal
c) rezolutie

2 Urmarirea penala nu poate fi inceputa niciodata :

a) de catre presedintele completului de judecata
b)de catre procuror prin ordonanta
c)de organul de urmarire penala investit cu solutionarea unei comisii rogatorii

P.S. (intrebarea 1 e de la licenta si 2 de la INM)

1. a
2. sigur e C
dar nu stiu daca si A. B sigur nu e

instanta nu poate incepe urmarirea penala ( nu face parte din atributiile ei). Daca insa, in urma cercetarii judecatoresti, considera ca acest lucru este necesar intr-un dosar ( evident cu mai multi faptuitori din care cu privire la unul s-a dispus de procuror NUP ), restituie dosarul la parchet in vederea inceperii UP ( eventual dupa disjungere) , si cu privire la persoana pt care s-a dispus initial NUP--- insa inceperea UP si in acest caz se dispune tot de procuror sau dupa caz de org. de cercet. pen.

Pai si in cazul infractiunilor de audienta ce facem? Ca atci pres. instantei intocmeste PV si trimite cauza la procuror pt efectuarea UP iar in celke mai multe cazuri acel PV este considerat ca fiind un act de incepere a UP.
elchupacabra a scris:

Am si eu o observatie de facut... Acesta este singurul an in care cei ce au depasit 70 p si cei ce nu au depasit acest prag au fost trecuti pe una si aceeasi lista, pana acum s-au facut liste cu cei declarati ADMISI si RESPINSI....In aceste conditii, eu cred ca se va da cat de curand o hotarare CSM prin care sa se scada pragul undeva intre 60 si 65....
chiar nu cred ca se vor tine cursuri si seminarii la INM cu 65-70 de pers cate ar ramane dupa verificarea bunei reputatii si examenul psihologic, in conditiile in care listele de formatori sunt facute pentru 200 de persoane...Asa ca va doresc sa am dreptate si un prag cat mai mic!
Felicitari tututor care au sustinut acest examen si au reusit un punctaj decent!

In niciun caz nu coboara stacheta. Pai si asa or sa aiba presa pe cap 2 luni de zile pentru examenul asta! O sa apara cele doua liste cu admisi/respinsi dupa contestatii
Am vrut inm, mi-au dat astaia de nu pot sa-l duc! Pai in ritmul asta cu 70 (dintre care cred ca 30 dupa anularea grilelor dupa cum arata prima pagina de PDF)de candidati admisi anual, pai eu o sa deschid zilelea astea un nou topic Admitere INM 2030! Frumoasa experienta n-am ce zice! Mult succes celor admisi!
Partea buna ca n-o sa fie agolmeratie la interviu..
Executron a scris:

adrin a scris:

Raspunsul a fost contestat si grila a fost anulata.Ce imi scapa?

In cazul in care s-a dispus revocarea lib conditionate, pedeapsa pt infr. savarasita ulterior si restul de pedeapsa ramas de executat din pedeapsa anterioara:
a)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 5 ani
b)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 7 ani
c)se cumuleaza fara a se putea aplica un spor

2007. G2.57

Poate magistratii au confundat revocarea liberarii conditionate cu revocarea suspendarii conditionata caci in cazul cel din urma nu s-ar fi contopit si s-ar fi cumulat aritmetic... :strambatura::hammer:

Sau poate cel care a contestat intrebarea a obs ca nu prea exista multe date cu referire la termenele si durata pedepselor aplicate si ca daca stai sa o interpretezi putin si sa pui din burtica duratat pedepselor ar putea indeplinii conditiile starii de recidiva. Cred eu..:sticktongue:

Salut.
Prin 2008 la penal a fost o intrebare de genul:
Poate fi obiectul material al abuzului de incredere:
a.....
b. o suma de bani .... (asta era corect)
c. un imobil prin destinatie

Aveti idee de ce nu s-a validat c?
Multumesc anticipat!
oti a scris:

in cazul recidivei postcondamnatorii mari la persoane fizice daca se aplica doar pedeapsa amenzii care este sporul ? la cea postexecutorie e 2/3 .
Dar la cele mici: postcondamnatorie si post executorie care este sporul in caz de inchisoare si care este in caz de amenda doar ?
#-o nu mai inteleg nimic din Mitrache

Pai eu parca stiam ca in cazul recid. postcondamnatorii intra doar infr. care prevad detentiunea pe viata sau inchisoarea. Nicidecumm amenda. E posibil sama insel sau sa nu inteleg intrebarea ta.
m13d a scris:

=D> SUPER TARE. Insa asa cum ai expus tu speta este intradevar situatia a 4 violuri. In concret este vorba insa de participarea impreuna a unor infractori minori impreuna cu majori si premeditarea tuturor respectiv acosarea impreuna, daca fiecare le+ar fi abordat separat atunci erau 4 infractiuni, la savarsirea infractiunii unii au fost condamnati pt tentativa iar altii pt infractiunea fapt consumat, daca s-ar fi comis violul de catre un singur infractor ai fi retinut in sarcina acestuia tot 4 violuri?

Nu conteaza ca au fost 4,5...1000 de violuri. putea fi si unul singur. Ce mi s-a parut cel mai interesant e ca s0a retinut agravanta de la al.2 desi fiecare a violat pe cine a vrut dar separat de ceilalti deci la fiecare viol in fapt a fost decat un infractor.
Asta e si moitivul pt care v-am intrebat pentru ca si eu la fel ca si adrin credeam sa sunt 4 violuri simple insa era variana agravata. Cateva intrebari d'astea la examen si mai bine nu ma mai prezint
adrin a scris:

4 violuri simple, cu conexitate.

Asa credeam si eu pana sa dau de asta [ link extern ]