Atunci sa-mi spuna din timp ca sa-mi refac facultatea la Spiru Haret! :))
lautz a scris:
Dan U a scris:
Va propun si eu 2 grile care din punctul meu de vedere au o oarecare legatura (una data la licenta in 2010 la Facultatea de Drept-Bucuresti iar cealalta tot in 2010 la INM)
1 Inceperea urmaririi penale se dispune prin :
a) rezolutie,ordonanta sau proces-verbal
b) rezolutie sau proces-verbal
c) rezolutie
2 Urmarirea penala nu poate fi inceputa niciodata :
a) de catre presedintele completului de judecata
b)de catre procuror prin ordonanta
c)de organul de urmarire penala investit cu solutionarea unei comisii rogatorii
P.S. (intrebarea 1 e de la licenta si 2 de la INM)
1. a
2. sigur e C
dar nu stiu daca si A. B sigur nu e
instanta nu poate incepe urmarirea penala ( nu face parte din atributiile ei). Daca insa, in urma cercetarii judecatoresti, considera ca acest lucru este necesar intr-un dosar ( evident cu mai multi faptuitori din care cu privire la unul s-a dispus de procuror NUP ), restituie dosarul la parchet in vederea inceperii UP ( eventual dupa disjungere) , si cu privire la persoana pt care s-a dispus initial NUP--- insa inceperea UP si in acest caz se dispune tot de procuror sau dupa caz de org. de cercet. pen.
Am si eu o observatie de facut... Acesta este singurul an in care cei ce au depasit 70 p si cei ce nu au depasit acest prag au fost trecuti pe una si aceeasi lista, pana acum s-au facut liste cu cei declarati ADMISI si RESPINSI....In aceste conditii, eu cred ca se va da cat de curand o hotarare CSM prin care sa se scada pragul undeva intre 60 si 65....
chiar nu cred ca se vor tine cursuri si seminarii la INM cu 65-70 de pers cate ar ramane dupa verificarea bunei reputatii si examenul psihologic, in conditiile in care listele de formatori sunt facute pentru 200 de persoane...Asa ca va doresc sa am dreptate si un prag cat mai mic!
Felicitari tututor care au sustinut acest examen si au reusit un punctaj decent!
adrin a scris:
Raspunsul a fost contestat si grila a fost anulata.Ce imi scapa?
In cazul in care s-a dispus revocarea lib conditionate, pedeapsa pt infr. savarasita ulterior si restul de pedeapsa ramas de executat din pedeapsa anterioara:
a)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 5 ani
b)se contopesc putandu-se aplica un spor de pana la 7 ani
c)se cumuleaza fara a se putea aplica un spor
2007. G2.57
Poate magistratii au confundat revocarea liberarii conditionate cu revocarea suspendarii conditionata caci in cazul cel din urma nu s-ar fi contopit si s-ar fi cumulat aritmetic... :strambatura::hammer:
in cazul recidivei postcondamnatorii mari la persoane fizice daca se aplica doar pedeapsa amenzii care este sporul ? la cea postexecutorie e 2/3 .
Dar la cele mici: postcondamnatorie si post executorie care este sporul in caz de inchisoare si care este in caz de amenda doar ?
#-o nu mai inteleg nimic din Mitrache
=D> SUPER TARE. Insa asa cum ai expus tu speta este intradevar situatia a 4 violuri. In concret este vorba insa de participarea impreuna a unor infractori minori impreuna cu majori si premeditarea tuturor respectiv acosarea impreuna, daca fiecare le+ar fi abordat separat atunci erau 4 infractiuni, la savarsirea infractiunii unii au fost condamnati pt tentativa iar altii pt infractiunea fapt consumat, daca s-ar fi comis violul de catre un singur infractor ai fi retinut in sarcina acestuia tot 4 violuri?
4 violuri simple, cu conexitate.