Buna ziua, am o problema si va rog sa ma ajutati. O societate a vandut marfuri (materiale de constructii) catre un client roman care are o firma in Italia. Clientul a vrut factura emisa pe firma din Italia. Persoana care se ocupa de emiterea facturilor a emis factura cu tva. Nu am mai avut pana acum livrari intracomunitare si nu stiu ce se intampla cu tva-ul. Nu stiu dc firma respectiva din Italia este sau nu platitoare de tva. Cum procedez la Decontul de tva? Multumesc.
Si pana la urma la ce suma ma sfatuiti sa calculez impozitul?la profitul impozabil aferent trim II de 60.000 lei, adica un impozit de 9.600 lei, din care sa scad cei 2500 platiti in plus, adica 7.100 lei? sau din cei 60.000 lei sa scad periderea fiscala de 50.000 lei, adica sa calculez impozit la suma de 10.000 lei, rezultand impozit de 1600 lei?e mult prea mare diferenta de impozit(de la 7.100 la 1.600) si parerile sunt impartite.
Am o problema si va rog sa ma ajutati. in declaratia 101 aferenta anului 2008 am declarat o pierdere fiscala de recuperat de 50.000 lei, si un profit platit in plus de 2500 lei. in trim I 2009 societatea a avut pierdere. In trim II 2009 s-a inreg un profit fiscal de 60.000. si acum apare problema:
- inainte de calcularea impozitului pe profit scad din profitul impozabil pierderea de anul trecut?dc ar fi sa o scad as avea un impozi de platit de aprox 1600 lei, mult mai mare decat impozitul forfetar.dar eu avand 2500 platiti in plus, asta ar insemna sa nu mai platesc nimic?
Am intrebat la Finante si o doamna mi-a spus ca nu tb sa ma leg de pierderea de anul trecut, pur si simplu calculez impozitul la cei 60.000.
Difetenta e f mare si chiar nu stiu cum sa fac.