avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-LIVRARE INTRACOMUNITARA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-LIVRARE INTRACOMUNITARA

Buna ziua, am o problema si va rog sa ma ajutati. O societate a vandut marfuri (materiale de constructii) catre un client roman care are o firma in Italia. Clientul a vrut factura emisa pe firma din Italia. Persoana care se ocupa de emiterea facturilor a emis factura cu tva. Nu am mai avut pana acum livrari intracomunitare si nu stiu ce se intampla cu tva-ul. Nu stiu dc firma respectiva din Italia este sau nu platitoare de tva. Cum procedez la Decontul de tva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madiy82 , utilizator 16:44, 20 Decembrie 2009
Atata timp cat ati facturat cu TVA, si daca nu aveti de gand sa stornati si sa repuneti factura, o treceti in decont pur si simplu la randul 7 din decont (livrari taxabile 19%) si v-ati spalat pe maini.

Odata facturat cu TVA, nu aveti nici o obligatie sa verificati daca persoana beneficiara este sau nu platitoare de TVA, este numai si numai treaba lor.

Firma din italia, nu va putea deduce TVA-ul platit in Romania, ci va include in costul de achizitie a bunurilor si partea de TVA.

Daca livrarea se face intr-un stat european, aveti dreptul de a practica scutirea la incasarea TVA-ului, dar trebuie sa puteti dovedi iesirea bunurilor din tara (CMR pt transport auto, AWB daca este curier, etc.).
Si in acest caz mai trebuie depusa Declaratia 390VIES pentru aceasta factura?Multumesc pt raspuns.
nu, pentru ca este o operatiune impozabila in romania, nu o livrare intracomunitara de bunuri.
danike a scris:

nu, pentru ca este o operatiune impozabila in romania, nu o livrare intracomunitara de bunuri.


Asa privesc si eu situatia, intrucat incasati TVA-ul. Cel care pierde este clientul.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)