avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate maraki

Activitate maraki

Răspuns la discuția consilierii juridici in tarile UE
"Legea reciproca" la care faceti referire priveste consilierii juridici din UE care vor sa lucreze in Romania ca si cs juridici. Problema mea este exact opusul.
Buna ziua

am lucrat o perioada de aprox 6 ani ca si consilier juridic i Romania. Momentan sunt in Grecia , iar pentru a profesa aici ca si consilier juridic, trebuie mai intai sa ma inscriu in barou (sa devin avocat). Pentru inregistrarea in Barou in Grecia, trebuia sa fi fost AVOCAT INSCRIS IN BAROU IN ROMANIA.Am explicat (sau cel putin am incercat sa explic) faptul ca in Ro, consilierii juridici, fara a fi avocati inscrisi in barou, sunt absolventi licentiati ai unei Facultati de Drept, au dreptul de a se prezenta si de a pune concluzii la instantele juridice de orice grad, iar MAJORA DEOSEBIRE de avocati consta in faptul ca, consilierii juridici nu pot reprezenta persoanele fizice, fiind angajati ai unei persoane juridice.
Rugamintea mea este daca cineva cunoaste cazuri similare ale altor colegi, consilieri juridici care exercita profesia in UE, sau eventual legislatia corespunzatoare care poate fi utila in acest caz.
Multumesc