avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina P

Activitate Dorina P

Administratia companiei ne-a transmis ca nu este nevoie ca sindicatul de care apartinem in acest moment sa semneze CCM valabil in compania cesionara, intrucat el a fost deja negociat si semnat de federatia sindicala care ii reprezinta pe angajatii existenti la acel moment in companie (sunt doua federaii sindicale diferite).
Angajatii transferati, conform Legii 67/2006, putem fi considerati in compania care ne-a preluat, "noi" angajati?
A avut loc un transfer al raporturilor de munca de la un angajator la altul, practic o continuare a acelorasi activitati, numai ca s-a schimbat angajatorul (companii in cadrul aceluiasi grup).
Ma iertati ca insist, dar cum spuneam in CCM -ul cesionarei, daca am fi priviti ca salariati angajati in companie dupa 31.05.2009 (data transferului este 01.07.2009, independent de vointa noastra), vom fi privati de o serie de drepturi si avantaje de care vor beneficia doar colegii nostri, angajati in compania cesionara inainte de 31.05.2009.
Este prevazut expres in CCM acest lucru, (extras din CCM: "de prevederile aliniatului precedent nu beneficiaza salariatii angajati in companie dupa data de 31.05.2009")
Vreau sa stiu daca exista o diferenta intre termenul de angajat nou (in urma etapelor cunoscute: aplicare, interviu, angajare) si angajat transferat prin transfer colectiv in cadrul aceluiasi grup de firme, cfr Legii 67/2006.
Multumesc
Buna ziua,

Sunt angajata a unei companii care si-a transferat o parte a activitatii, inclusiv angajatii, unei alte companii din cadrul grupului. Conform art 9, alin 3 din Legea 67/2006 "În situatia în care, în urma transferului, întreprinderea, unitatea sau parti ale acestora nu îsi pastreaza autonomia, iar contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul cesionarului este mai favorabil, salariatilor transferati li se va aplica contractul colectiv de munca mai favorabil."
Mentionez ca nu s-au semnat acte aditionale de incetare a activitatii la cedent si un nou CIM la cesionar, ci am primit o informare prin care am fost anuntati ca raporturile noastre de munca sunt transferate integral cesionarului incepand cu 01.07.2009.

Am o nelamurire cu privire la contractul colectiv de munca, intrucat s-a ivit urmatoarea situatie: la toate companiile din cadrul grupului s-au semnat CCM care au intrat in vigoare incepand cu 01.07.2009, data transferului.
In CCM valabil la nivelul cesionarului sunt prevazute o serie de drepturi si facilitati pentru salariati, dar de care nu vor beneficia cei angajati dupa data de 31.05.2009 (specificata clar aceasta data).

Va rog sa imi transmiteti daca angajatii transferati in conditiile de mai sus cu data de 01.07.2009 intra in categoria celor care sunt noi angajati dupa data de 31.05.2009 si ca urmare nu vom beneficia de drepturile de care beneficiaza colegii nostri aflati deja in companie.

Va multumesc