(6) Proiectele de hotarari pot fi propuse de consilieri locali, de primar, viceprimar sau de cetateni. Redactarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului unitatii administrativ-teritoriale si al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului
art. 45, alin (6), Legea 215/2001
Art. 44. - (1) Dreptul la iniţiativă pentru proiectele de hotărâri ale consiliului local aparţine primarului şi consilierilor.
OG 35/2002
Am avut si eu un stagiu de 6 luni intr-o functie asemanatoare. Am dat concurs si am facut parte din aparatul permanent al consiliului local. Consilier juridic, evident. Dupa 6 luni in care m-am luptat din rasputeri sa conving consilierii ca sunt salariatul lor si nu al primarului, acesta din urma a reusit sa scape de mine initiind un proiect de hotarare prin care desfiinta aparatul pe motiv ca suntem prea costisitori (eu si colega mea) pentru bugetul local. Asta la 2 zile dupa ce mi-a notificat ca nefiind corespunzator profesiei la sfarsitul perioadei de proba contractul de munca imi inceteaza. Partea haioasa este ca in momentul in care mi-a semnat contractul de munca eu lucram deja de 4 luni (motiv pentru care am sesizat ITM-ul care i-a aplicat o amenda de 4.000 RON). Evident, am atacat in instanta decizia de desfacerea a contractului de munca, am castigat, dar dupa aceea ar fi trebuit sa atac in contencios HCL de desfiintare a aparatului permanent. Bataie de cap, tinand cont ca in paralel mai aveam trei contracte de munca la societati private. Revenind la intrebare, contractul dvs de munca e pe durata nedeterminata, deci, nu are nici o legatura cu mandatul consiliului local. Singurii care sunt angajati pe durata de maxim patru ani (durata mandatului de primar) sunt consilierii personali ai primarului, conform legii 215/2001. Parerea mea e sa nu va faceti griji si in ultima instanta sa-i actionati in judecata. Presupun ca stiti ca o imputernicire de reprezentare in instanta a consiliului local e valabila doar cu semnatura presedintelui de sedinta. Puteti specula lucrul asta. Succes(uri)!