avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate HoriaC

Activitate HoriaC

Am sa merg in audienta la casa de pensii. Astia au nevoie de forta de munca...dar nici chiar asa! Tata isi cere un drept care i se cuvine. De nu se rezolva televiziunea ii asteapta. Monig cum s-a rezolvat in cazul tau? O seara faina!
Mafia lucreaza! Deci pe viitor s-ar putea sa nu se mai tina cont nici de grupa, astea da vesti bune... fara comentarii, e tragic.
Si ca sa nu fie un "blank post" va intreb, statul ma poate obliga sa cotizez la pensie sau asigurarea de sanatate?
Mi-am adus aminte de motto-ul statului New Hampshire, "Live Free or Die"...

Multumesc mult pentru promptitudine!
Revin cu o ultima intrebare :D
Conform "legiilor" eu, Horia voi iesi la pensie la 65 de ani. Tata nu trebuie sa iasa la pensie conform esalonari care se va ajunge la zi in 2015?. Prin urmare corectati-ma daca gresesc, tata este eligibil pentru pensie. Varsta standard este de 63/7 din acestia scad anii de grupa a 2a si reiese ca este eligibil. 63/7 - 6 ani = eligibil pensie. Din 2015 da, se va lua in considerare 65 de ani, dar pana atunci nu se ia in considera varsta standard esalonat, conform tabelului? Va multumesc!!!!
Va rog sa vizualitzati tabelul din urmatorul link: [ link extern ]
Tatal meu va transmite multe multumiri, i-ati dat vesti bune ! Succes in cariera!
Am citit aceste ordine. M-ati luminat! Vreau sa va mai intreb, daca acesti 6 ani sunt trecuti in cartea de munca pe baza ordinului 50/90 anexa 2, pct. 34, sunt sigur luati in considere?
Am citit ca acest ordin a fost abrogat. Este adevarat ca intreg ordinul a fost abrogat sau doar cateva "puncte"?

Va multumesc din suflet pentru aceste informatii !
Vreau sa corectez o informatie. Am scris direct echivalentul la grupa 2a. Precizez ca tata are 21 ani lucrati in grupa a 2a fiind trecuti in cartea de munca echivalat 6 ani.
Va intreb anii de grupa se scad din 65 de ani sau din 63,7 conform esalonarii?

Pentru perioada aprilie 2009 - iulie 2009 varsta de iesire la pensie este de 63 de ani si 7 luni. (Anexa 3 - Legea pensiilor 2008 , Editura Confisc)
Buna ziua. Scriu acest post in numele tatalui meu. Am citit "Legea pensiilor 2008" si nu am gasit nici o referire la grupa 2a, ci doar condii de munca deosebite si foarte multe trimiteri la diferite articole... Spuneti-mi va rog cand se va indeplini data legala de pensionare.
Mentionez ca sunt nascut in
februarie 1952,
am 40 de ani cotizati (vechime) si
6 ani si 6 luni grupa 2a.

Conform anexei nr.3 "Varstele standard de pensionare si stagiile minime pe perioada aprilie 2001 - martie 2015" indeplinesc conditiile in intervalul aprilie 2009 - iulie 2009.
63 si 7 luni minus 6 ani si 6 luni vechime = varsta de pensionare Confirmati-mi va rog acestea! In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat!!!