Va scriu in speranta ca ne-ati putea ajuta cu un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam. Situatia sta in felul urmator: eu si sotul meu locuim intr-un apartament (parter si mansarda) care face parte dintr-un imobil care mai are si demisol, care este proprietatea altcuiva. La acelasi numar de imobil (Teodoroiu nr 7) se mai afla si un bloc cu 2 etaje, imobilul nostru aflandu-se in spatele acestui bloc prin a carui scara trecem pentru a ajunge la apartamentul nostru.
Pentru toate apartamentele (din bloc si din imobilul demisol+parter si mansarda) exista un singur contract cu Apa Nova, pe numele unuia dintre locatarii blocului. Cand am achizitionat locuinta, in 2007, am depus imediat la Apa Nova cerere de bransament separat, astfel incat sa avem propriul contor (apa rece este singura dintre utilitati -gaz, curent electric - care este la comun cu restul locatarilor) si sa nu depindem de nimeni in legatura cu consumul si platile.
Din pacate, dupa ce am depus acte (planuri de situatie, acte de proprietate, etc) ne-a venit raspunsul oficial al Apa Nova conform caruia nu se poate face bransament separat pe motivul (cel putin stupid) ca la acelasi numar de imobil nu se poate face racord nou, desi noi eram dispusi sa platim intreaga lucrare de racordare.
In momentul acela, ne-am resemnat cu greu ca nu se poate face separarea dorita, insa de 1 an si jumatate de cand locuim acolo, probleme cu apa s-au transformat intr-un adevarat cosmar. Desi ne-am pus contor in locuinta, la fel ca alti cativa vecini, acestea nu ne ajuta cu nimic, deoarece vecinii necontorizati refuza sa plateasca. Am ajuns acum la a doua somatie pentru neplata din partea Apa Nova si cu amenintarea debransarii din cauza intarzierilor de plata.
Degeaba avem noi banii sa platim partea noastra de consum, ca datoriile sunt prea mari ca sa le putem suporta tot noi, doar pentru a nu ni se intrerupe furnizarea cu apa. Am intrebat la Apa Nova ce putem face in conditiile in care noi dorim sa platim consumul nostru si sa beneficiem in continuare de apa, dar vecinii nu, iar raspunsul a fost ca pe ei nu ii intereseaza ce se intampla dincolo de contorul lor de apa.
In aceste conditii, in care avem vecini care nu vor sa plateasca ceea ce consuma si in care Apa Nova refuza sa ne branseze separat, ce putem face pentru a iesi din aceasta situatie? Am vazut pe internet cazul acela al bucurestenilor ajunsi la CEDO si care au castigat impotriva Apa Nova. Credeti ca pe calea justitiei am putea obtine bransarea separata?