avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racord separat Apa Nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racord separat Apa Nova

Va scriu in speranta ca ne-ati putea ajuta cu un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam. Situatia sta in felul urmator: eu si sotul meu locuim intr-un apartament (parter si mansarda) care face parte dintr-un imobil care mai are si demisol, care este proprietatea altcuiva. La acelasi numar de imobil (Teodoroiu nr 7) se mai afla si un bloc cu 2 etaje, imobilul nostru aflandu-se in spatele acestui bloc prin a carui scara trecem pentru a ajunge la apartamentul nostru.

Pentru toate apartamentele (din bloc si din imobilul demisol+parter si mansarda) exista un singur contract cu Apa Nova, pe numele unuia dintre locatarii blocului. Cand am achizitionat locuinta, in 2007, am depus imediat la Apa Nova cerere de bransament separat, astfel incat sa avem propriul contor (apa rece este singura dintre utilitati -gaz, curent electric - care este la comun cu restul locatarilor) si sa nu depindem de nimeni in legatura cu consumul si platile.

Din pacate, dupa ce am depus acte (planuri de situatie, acte de proprietate, etc) ne-a venit raspunsul oficial al Apa Nova conform caruia nu se poate face bransament separat pe motivul (cel putin stupid) ca la acelasi numar de imobil nu se poate face racord nou, desi noi eram dispusi sa platim intreaga lucrare de racordare.

In momentul acela, ne-am resemnat cu greu ca nu se poate face separarea dorita, insa de 1 an si jumatate de cand locuim acolo, probleme cu apa s-au transformat intr-un adevarat cosmar. Desi ne-am pus contor in locuinta, la fel ca alti cativa vecini, acestea nu ne ajuta cu nimic, deoarece vecinii necontorizati refuza sa plateasca. Am ajuns acum la a doua somatie pentru neplata din partea Apa Nova si cu amenintarea debransarii din cauza intarzierilor de plata.

Degeaba avem noi banii sa platim partea noastra de consum, ca datoriile sunt prea mari ca sa le putem suporta tot noi, doar pentru a nu ni se intrerupe furnizarea cu apa. Am intrebat la Apa Nova ce putem face in conditiile in care noi dorim sa platim consumul nostru si sa beneficiem in continuare de apa, dar vecinii nu, iar raspunsul a fost ca pe ei nu ii intereseaza ce se intampla dincolo de contorul lor de apa.

In aceste conditii, in care avem vecini care nu vor sa plateasca ceea ce consuma si in care Apa Nova refuza sa ne branseze separat, ce putem face pentru a iesi din aceasta situatie? Am vazut pe internet cazul acela al bucurestenilor ajunsi la CEDO si care au castigat impotriva Apa Nova. Credeti ca pe calea justitiei am putea obtine bransarea separata?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 19:19, 11 Martie 2018
Cred ca in primul rand ar trebui sa mergeti in audienta, direct la Apa Nova, dupa care, daca nu vi se rezolva situatia mergeti in justitie.
Buna ziua,
sunt si eu in aceeasi situatie ca dvs cu APA NOVA, as vrea sa ne unim, pentru ca stiu ca sunt multi ca noi, si sa schimbam odata regulile dupa care functioneaza APA NOVA.Mie mi se pare se fac multe abuzuri, s poate impreuna reusim sa schimbam ceva. Nu te poate tine fara apa pe motiv ca ei nu intervin dincolo de ceas, si legat de niste oameni care refuza sa plateasca.
Si eu am aceeasi situatie. S-a rezolvat la cineva pana acum? Trebuie sa ne unim si sa ne rezolvam interesele.
La noi in Galati, actiunea de bransare separata se desfasoara cu fonduri europene. Exista chiar si ghiseu separat deschis la sediul regiei, unde oamenii sunt indrumati cum sa alcatuiasca dosarul, tot ce trebuie sa faca proprietarul unui apartament este sa isi achite datoria la apa la asociatie si aceasta sa elibereze o adeverinta ca nu are datorii.

Mai mult chiar, cei care sunt restantieri ( asociatiile) si le este intrerupta apa , sunt obligati sa isi faca bransamente separate pentru toti proprietarii. Cei care mai doresc apa, bineanteles.

De ce nu incercati pe varianta montarii unui distribuitor comun in locul acelui apometru cu verificari metrologice , de unde fiecare sa se branseze ( la tata) prin intermediul unui apometru mijloc de masurare?. Daca nu obtineti acordul montarii acestui distribuitor comun, faceti cerere de desfintare a vechiului bransament , dupa ce fortati ca regia sa ia de acolo apometrul, instalati dvs. distribuitorul , va montati apometre de clasa superioara si cereti regiei sigilarea bransamentului si intocmirea contractului de furnizare.Este o solutie de-an boulea , dar daca nu aveti ce face...
Buna ziua!
In prezent, Apa Nova ofera posibilitatea crearii unui bransament individual in condominiu.
Ati rezolvat problema?

Alte discuții în legătură

Vecinul meu nu își achită facturile restante la apanova și se pare că vom ajunge la debranșare deși eu sunt cu plata la zi. ce este de făcut în acest caz? speed_1978 speed_1978 buna ziua.ce este de facut in cazul in care vecinul meu(curte comuna,eu parter el etaj) nu isi achita facturile restante la apanova si se va ajunge conform ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)