avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul meu nu își achită facturile restante la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul meu nu își achită facturile restante la Apanova și se pare că vom ajunge la debranșare deși eu sunt cu plata la zi. Ce este de făcut în acest caz?

buna ziua.ce este de facut in cazul in care vecinul meu(curte comuna,eu parter el etaj) nu isi achita facturile restante la apanova si se va ajunge conform somatiei, la debransare.eu fiind cu plata la zi catre acesta.contoarul de apa fiind la el,eu avand doar apometre.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:38, 10 Aprilie 2019
Mergeti la Apanova, discutati. Nu inteleg cum contorul este la el, dvs. avand doar apometre...
Inseamna ca dumnealui este titularul de contract pe bransamentul blocului.
Este neclar pentru mine, asa ca va sfatuiesc din nou, mergeti la furnizor si gasiti o solutie convenabila.
Daca bransamentul este la parter, instalatia de furnizare trece pe la dvs sau cum, este altfel ? - dezvoltati un pic. Oricum, furnizorul poate veni cu solutii.
Succes!
este vorba despre o vila cu parter si etaj avand curtea comuna.eu locuiesc la parter,vecinul la etaj.contoarul de apa este pe numele lui.noi la parter avem doar apometre.nu este bloc.este vila
am discutat cu domnul de la apanova care a adus citatia si cica ei nu tin cont ca eu ca si co-proprietar pe imobil am achitate facturile la zi.nu imi ramane decat sa imi actionez vecinul in judecata in caz ca se ajunge la debransare

Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu aveti posibilitatea sa va infiintati bransament separat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti decat sa va faceti bransament separat, cu conducta personala, apometru personal, contract personal, etc. Apanova va va deconecta fara sa discute nimic. La ei apa nu e decontata decat partial si nu au de unde sa viseze ca nu va intelegeti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru bransamentul individual aveti nevoie de o declaratie de acord a celuilalt vecin. Cererea tip o veti gasi la ApaNova. Iar primaria va cere declaratia legalizata la notar pentru eliberarea autorizatiei de construire bransament individual. Faceti eforturi sa obtineti de la vecin acordul scris mai intai de toate.

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)