poate are cineva vreo idee ...
Ca sa detaliez putin: unul din coproprietari care avea cota majoritara a facut contract de vanzare cumparare celui care are societatea comerciala. Eu am anulat in instanta acest contract de vanzare cumparare si am cumparat partea majoritara.
Am fost la registrul comertului si punctul de lucru a fost inffintat pe baza acelui contract de vanzare cumparare care acum este nul. Deci societatea comerciala are un punct de lucru pentru care nu are nici un contract valabil.
Asa am vreo sansa sa le fac probleme sau sa radiez punctul de lucru?
Administratia financiara sau registrul compertului nu pot inchide acest punct de lucru pana vin cu un contract valid asupra spatiului - in fond neavand nici un act legal pentru acest act sunt in afara legii - cel putin amenzi ar trebui sa ia de la administratia financiara zic eu...
ma confrut cu o problema din partea unei societati comerciale care are un punct de lucru pe o proprietate cu care sunt in un proces de iesire din indiziune cu proprietarii societatii comerciale.
cum vine problema:
acum cativa ani acea proprietate avea 3 coproprietari care si-au dat acordul de a avea societatea comerciala acel punct de lucru
anul acesta am cumparat cotele parti de la doi coproprietari (aprox 80% din propriatate) si acum suntem doar noi doi in coproprietate.
Pana se rezolva procesul de iesire din indivizune as vrea sa opresc activitatea acesui punct de lucru. Am vreo cale oficiala de a face asa ceva? Vreun formular la fisc prin care sa ma declar ca nu sunt de acord cu punctul de lucru si ei sa sisteze activitatea societatii?
Sau trebuie sa astept fond/recurs/apel etc si sa se face totul prin instanta si dupa ce se termina astea in ani de zile sa vad proprietatea distrusa de aceasta SC....
Daca sunt si eu proprietar pe acest bun nu am aceleasi drepturi ca si aceasta ruda? Normal nu ar trebui sa ma incadrez in "Art. 192 al.1 din C.penal "Violarea de domiciliu"" pentru ca am drepturi mai mari decat ei
Si faptul ca am intrat acolo ca sa le spun ca eu sunt noul proprietar si sa le propun fara proces sa facem un partaj pentru a simplifica lucrurile nu imi da acest drept? Ei pot folosi partea mea de proprietate si eu ca prostul sa stau afara? ciudata lege
O sa merg la politie ca am fost chemat de organ pentru cercetari dar martori nu am cum sa fac rost pentru ca in urma procesului de anulare al CV acesti martori care sunt de partea rudei au depus marturie mincinoasa si eu le-am facu plangere penala si au fost cercetati de politie de aici vine si inversunarea cu care s-au dus sa depuna marturie acum...
Asa ca raman singur doar cu actul ca care imi da dreptul sa ma uit cum ei imi distrug bunul si cu legea care nu e de partea mea se pare...NU prea inteleg de ce este viol de domiciliu daca ei stiu ca au pierdut procesul in care s-a anulat contractul de vanzare cumparare prin care au acut 80% din proprietate si hotararea e definitiva si irevocabila.
Ce ar trebui sa zic la politie si la parchet daca se ajunge acolo pentru a iesi bine?
Vineri o sa deschid si procesul de iesire din indiviziune. Pot cere in acest proces si suspendarea activitatii comerciale a unui magazin care e pe aceasta proprietate si pentru care ruda nu are acordul meu?
am o mica problema din partea unei rude care m-a reclamat la parchet pentru violare de domiciliu si stau in dubii cum sa raspund la aceasta reclamatie....
Cum vine povestea... Aceasta ruda a avut 80% din o proprietate si eu 20%, ea primise 60% prin un CV cu clauza pe care eu l-am anulat in instanta si am cumparat cele 60% prin urmare eu detin 80% si ea 20.
Am mers la ea si am intrat pe proprietate ca sa-i propun un partaj voluntar sa-mi dea cei 20% si sa se care de acolo :) si am fost intampinat cu o arma alba prin urmare am plecat.
De fata au fost vreo 4 martori prieteni cu ruda care depun marturie ca s-a intamplat altfel ca eu am violat proprietatea.
Sunt curios daca din motiv ce am 80% din proprietate si ruda nu are nici macar viza de flotant pe acea proprietate (adica sta ilegal) asta poate fi violare de proprietate.
Si asa ca chestie cum ar fi privit in instanta faptul daca eu fac cerere la Electrica sa se taie lumina pe proprietate ca proprietar majoritar? Ar dauna procesului de iesire in idiviziune ca sa obtin toate proprietatea?