avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu

Salut,

am o mica problema din partea unei rude care m-a reclamat la parchet pentru violare de domiciliu si stau in dubii cum sa raspund la aceasta reclamatie....

Cum vine povestea... Aceasta ruda a avut 80% din o proprietate si eu 20%, ea primise 60% prin un CV cu clauza pe care eu l-am anulat in instanta si am cumparat cele 60% prin urmare eu detin 80% si ea 20.
Am mers la ea si am intrat pe proprietate ca sa-i propun un partaj voluntar sa-mi dea cei 20% si sa se care de acolo :) si am fost intampinat cu o arma alba prin urmare am plecat.

De fata au fost vreo 4 martori prieteni cu ruda care depun marturie ca s-a intamplat altfel ca eu am violat proprietatea.

Sunt curios daca din motiv ce am 80% din proprietate si ruda nu are nici macar viza de flotant pe acea proprietate (adica sta ilegal) asta poate fi violare de proprietate.

Si asa ca chestie cum ar fi privit in instanta faptul daca eu fac cerere la Electrica sa se taie lumina pe proprietate ca proprietar majoritar? Ar dauna procesului de iesire in idiviziune ca sa obtin toate proprietatea?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 2 August 2009
Art. 192 al.1 din C.penal "Violarea de domiciliu"
"Patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tianand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani."
Legiutorul foloseste sintagma "fara consimtamantul persoanei care le foloseste".
Deci nu conteaza daca are sau nu domiciliul acolo.
Daca e proprietar sta pe proprietatea lui.
Dar dvs. ati intrat singur la el, sau mai erati cu cineva? Daca ati fost mai multi este mai grav. Vezi al.2 de la 192Cpenal
Daca va chema la cercetari, cea mai buna aparare este sa spuneti adevarul.
Trebuie sa tineti cont ca doriti sa scapati de acea ruda si cea mai buna solutie este sa nu inflamati in continuare situatia
Mergeti la politie si declarati exact ce ati patit, dovedind si cu acte si cu martori.
Veti obtine NUP.
Faceti iesirea din indiviziune, urgent.
Daca intrerupeti lumina, nu o sa aveti o nota de simpatie, de favoare, pt ca
1. inca nu s-a facut iesirea din indiviziune;
2. in astfel de cazuri, se inrerupe serviciulL:
a) dupa o prealabila notificare, nu buzna peste noapte;
b) si numai daca este culpa, paratul nu a platit serviciul de care s-a folosit. Ceea ce va obliga corelativ pe dvs.ca reclamant sa faceti si o cerere cu pretentii materiale ca partea parata sa-si plateasca datoria neonorata cota parte.
Incercati pe cat posibil sa nu amplificati scandalul prin fapte proprii, (intrerupt lumina, replici etc) nu va avantajeaza in nici un fel.
Inocentia

Da, pentru a pune capat acestei situatii trebuie sa iesiti din indiviziune.
Ar cam fi vorba de un viol de domiciliu si ar fi bine sa mergeti insatit de avocat atunci cand veti fi citat pentru a da declaratie.
Poate sa nu se lase cu o sanctiune penala daca mergeti insotit de avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
BUNA ZIUA
mergeti la politie si faceti dovada cu acte ca suntei proprietar pe o cota parte si ati mers cu intentii bune de a rezolva probelma proprietatii ,faceti dovada cu acte si martorii si va fi bine .

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu gabijuan gabijuan am plecat de acasa finca m-am certat cu soti si ea a bagat divort acum cand incerc sa ma duc acasa imi interzice sa intru in locuinta locuinta este ... (vezi toată discuția)
Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? aladdin aladdin Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta. Doi parinti si doi copii(majori, fiecare la casa lui). Mama decedeaza, se dezbate mostenirea. Casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)