avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu

Salut,

am o mica problema din partea unei rude care m-a reclamat la parchet pentru violare de domiciliu si stau in dubii cum sa raspund la aceasta reclamatie....

Cum vine povestea... Aceasta ruda a avut 80% din o proprietate si eu 20%, ea primise 60% prin un CV cu clauza pe care eu l-am anulat in instanta si am cumparat cele 60% prin urmare eu detin 80% si ea 20.
Am mers la ea si am intrat pe proprietate ca sa-i propun un partaj voluntar sa-mi dea cei 20% si sa se care de acolo :) si am fost intampinat cu o arma alba prin urmare am plecat.

De fata au fost vreo 4 martori prieteni cu ruda care depun marturie ca s-a intamplat altfel ca eu am violat proprietatea.

Sunt curios daca din motiv ce am 80% din proprietate si ruda nu are nici macar viza de flotant pe acea proprietate (adica sta ilegal) asta poate fi violare de proprietate.

Si asa ca chestie cum ar fi privit in instanta faptul daca eu fac cerere la Electrica sa se taie lumina pe proprietate ca proprietar majoritar? Ar dauna procesului de iesire in idiviziune ca sa obtin toate proprietatea?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 2 August 2009

Daca sunt si eu proprietar pe acest bun nu am aceleasi drepturi ca si aceasta ruda? Normal nu ar trebui sa ma incadrez in "Art. 192 al.1 din C.penal "Violarea de domiciliu"" pentru ca am drepturi mai mari decat ei

Si faptul ca am intrat acolo ca sa le spun ca eu sunt noul proprietar si sa le propun fara proces sa facem un partaj pentru a simplifica lucrurile nu imi da acest drept? Ei pot folosi partea mea de proprietate si eu ca prostul sa stau afara? ciudata lege

O sa merg la politie ca am fost chemat de organ pentru cercetari dar martori nu am cum sa fac rost pentru ca in urma procesului de anulare al CV acesti martori care sunt de partea rudei au depus marturie mincinoasa si eu le-am facu plangere penala si au fost cercetati de politie de aici vine si inversunarea cu care s-au dus sa depuna marturie acum...

Asa ca raman singur doar cu actul ca care imi da dreptul sa ma uit cum ei imi distrug bunul si cu legea care nu e de partea mea se pare...NU prea inteleg de ce este viol de domiciliu daca ei stiu ca au pierdut procesul in care s-a anulat contractul de vanzare cumparare prin care au acut 80% din proprietate si hotararea e definitiva si irevocabila.

Ce ar trebui sa zic la politie si la parchet daca se ajunge acolo pentru a iesi bine?

Vineri o sa deschid si procesul de iesire din indiviziune. Pot cere in acest proces si suspendarea activitatii comerciale a unui magazin care e pe aceasta proprietate si pentru care ruda nu are acordul meu?
In practica judiciara,se retine violarea domiciliului unei persoane atunci cand acea persoana (propietarul) va someaza sa parasiti propietatea,iar dvs. nu o faceti.Aratati organelor de urmarire penala ceea ce ne-ati aratat si noua,adica ,faptul ca ati vrut sa aveti o discutie amiabila cu propietarul ,iar atunci cand v-a cerut sa parasiti propietatea,dvs.v-ati conformat.
Daca ati merge cu avocat ar fi si mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu gabijuan gabijuan am plecat de acasa finca m-am certat cu soti si ea a bagat divort acum cand incerc sa ma duc acasa imi interzice sa intru in locuinta locuinta este ... (vezi toată discuția)
Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? aladdin aladdin Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta. Doi parinti si doi copii(majori, fiecare la casa lui). Mama decedeaza, se dezbate mostenirea. Casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)