avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violare de domiciliu

am plecat de acasa finca m-am certat cu soti si ea a bagat divort
acum cand incerc sa ma duc acasa imi interzice sa intru in locuinta
locuinta este propietatea mea si a sotiei prin act vanzare cumparare
casa este construita de amandoi
socrul meu si soacra stau in bucataria mea si refuza sa o paraseasca
ce pot sa fac(este o violare de domiciliu)
si mereu cheama politia sa parasesc domiciliul
care este baza legala
eu vreau sa separ casa sa putem locui inpreuna pana la partaj
Cel mai recent răspuns: predadan79 , utilizator 20:29, 30 Decembrie 2013
de când stau socrii în bucatarie ? au cumva vreo întelegere cu dvs./sotia ? de ce nu chemati dvs. Politia si să solicitati încheierea unui P.Verbal.Aduce-ti 2-3 martori si le puneti în vedere socrilor sa paraseasca proprietatea dvs. (ei s-ar putea folosi de un pretext că locuiesc acolo deoarece NU le-ati solicitat niciodată să paraseasca proprietatea dvs sau . . . ) Ce v-a spus Politia când a venit ? NU părăsiti proprietatea! Ceea ce ati construit (potrivit postarii dvs) constituie proprietatea comună a sotilor si NU a socrilor.Ei nu au niciun drept acolo.Politia NU vă poate evacua di proprietatea dvs., sustine-ti-vă dreptul de proprietate indiferent de cine aduce sotia sau socrii dvs.Ati mai putea formula o actiune în justitie de evacuare a intrusilor-socrii, la judecatoria de care apartine-ti : Ordonanta Presedintială (procurati 2-3 martori, orice dovezi-poze, înregistrări cu telefonul mobil cu data când le solicitati socrilor sa parasească bucataria).În opinia mea (necunoscând pe ce motive locuiesc socrii acolo, vreo conventie cu ei . . .) constituie un abuz : daca le veti solicita părăsirea imediata a proprietatii, având si martori și ei nu se vor conforma, actiunea lor poate constitui violare de domiciliu.S-ar putea sa aveti surprize din cauza sotiei, în sensul ca-i va admite a locui acolo sub pretextul ca e si proprietatea ei (deocamdată în devalmasie pana la iesirea din indiviziune, actiune ce trebuie s-o faceti cat mai repede).

Iată, ce spune art.192 din Codul Penal :

Violarea de domiciliu
Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Cod penal actualizat prin: Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;

Asa fiind, după diligentele ce va trebui a le depune cu martori contra abuzului socrilor dvs. ati putea formula în dublu exemplar o Plangere Penală ce o puteti depune Politiei sau Parchetului de care apartineti cu nr. de înregistrare si păstrand un exemplar.
Daca ati plecat si vreti acum sa va intoarceti, cereti in instanta reintegrarea in locuinta.

edit- Nu e violare de domiciliu, depuneti degeaba plangere. Fostii socrii nu au patruns fara drept, au permisiunea fostei sotii.
Intai va trebui sa intrati in locuinta si apoi, vedeti ce faceti in provinta socrilor, deocamdata dvs sunteti pe dinafara.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
da sant de acord cu dv ,dar ce lege din romania imi interzice patrunderea pe prorietate?
sant pasnic nu ripostez ,si cred ca pot sa intru in casa cand doresc!
am plecat findca nu aveam cu ce sa ma intretin(mancare)
si nu cred ca ea ma poate da afara din casa findca nu mai am alta lociunta.
va multumesc mult

mai am o intrebare
vreau sa despart lociunta in doua parti dar bucataria sa fie comuna
am dreptul sa fac asta este legal
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
am plecat findca nu aveam cu ce sa ma intretin(mancare)

cat ati fost plecat si acum cat timp s-a intamplat asta ?
Una e sa fii dat afara si alta e sa pleci. Politia nu o poate forta pe sotie sa va primeasca.
Chiar, ati chemat politia, ce v-a zis ?
O puteti desparti legal doar prin partaj daca sotia nu e de acord s-o despartiti acum.

am plecat de 4 luni
dar nu cred ca asta ai da dreptul la propietate sau la casa
este munca mea bani mei
de ce credeti ca doar ea poate sa profite de casa
poate nu inteleg eu dar nu mi se pare corect
normal ca ea beneficieaza finca a bagat divortul ea nu si partajul
si nu cred ca este vreo lege care sa-mi interzica patrunderea in casa atata timp cat sant propietar

Alte discuții în legătură

Romania tara fara legi! gabijuan gabijuan buna ziua Vreau sa spun si eu povestea mea aici poate cineva ma poate ajuta? In luna august 2013 am parasit domiciliul ,findca nu mai aveam ce manca si cu ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii capsunar capsunar Buna ziua, Am o problema cam ciudata.Sunt plecat din tara si am lasat in urma o casa al carui proprietar sunt.Alaturi are casa sora mea.Este in divort si ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort; dovada constructie gabijuan gabijuan sant in divort si as vrea sa intentez partajul detim o casa masina si 1400metri teren(prin acte vanzare cumparare) am actul vanzare si cadastrul dar casa nu ... (vezi toată discuția)