avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcarea proprietatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcarea proprietatii

Buna ziua,

Am o problema cam ciudata.Sunt plecat din tara si am lasat in urma o casa al carui proprietar sunt.Alaturi are casa sora mea.Este in divort si pentru ca sotul ei o maltrateaza fizic si psihic mai ales ,i-am oferit sa traiasca in casa mea pina cind se termina divortul ca sa evite tratamentul indecent pe care il aplica imprezentabilul ei sot.
Problema pe care o am este ca acesta intra acum pe proprietatea mea fara nici un fel de rusine cu toate ca i-am spus ca nu sunt de acord si continua sa-i faca surorii ,mele viata insuportabila.
V-as ruga sa ma sfatuiti ce pot sa fac din punct de vedere legal ca acesta sa nu mai imi calce proprietatea.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters169818 , utilizator 01:36, 3 Octombrie 2010
Depuneti plangere la politie pt violare de domiciliu.

andymaurul
Face-ti o plangere la politie prin care explicati aceasta situatie si cere-ti o interdictie prin care acest om sa nu aibe dreptul de a intra in casa dvs. desi este cam greu daca casa lui este alaturi.O sa se ocupe politia de el si o sa il amendeze daca incalca aceasta interdictie.
Stiti daca pot sa fac asta de aici,prin intermediul ambasadei?
Sau sub alta forma care sa nu presupuna deplasarea mea pina acolo?
In speta mentionata nu subzista elemente si indicii temeinice pentru incadrarea sub incidenta art 192 Cod penal
Patrunderea fara drept intr-o locuinta si refuzul de a o parasi la cererea proprietarului de drept,sau si a celui care o locuieste in fapt ,sunt modalitati diferite de savarsire a aceleiasi infractiuni,fara ca ,fiecare dintre ele sa constituie o infractiune de violare de domiciliu de sine statatoare,atunci cand sunt comise in aceiasi imprejurare .
Prin art 192 Cod penal,se ocroteste un atribut al libertati persoanei.
Subiect pasiv al infractiunii este persoana care foloseste domiciliul denuntat drept violat,aceasta fiind singura sa permita sau sa refuze ramanerea in domiciliu a
unui tert
In speta ,nu exista un raport juridic incheiat pe numele persoanei care locuieste efectiv si care se prezuma ca denunta violarea de domiciliu
In analiza incadrarii faptei,trebuie retiunut si aspectul ca cei doi sunt inca sot/sotie ,neexistand hotarare irevocabila a instantei
Din cele mentionate nu a reiesit ca faptuitorul ,a patruns prin fortarea caii de acces
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Da,dar la cererea persoanei indreptatite-propietarul de drept,in speta-cumnatul sau trebuie sa paraseasca acel imobil.Daca refuza ,fapta poate fi considerata violare de domiciliu,pt ca nu sora propietarului reclama aceasta,ci insusi propietarul.

andymaurul

Alte discuții în legătură

Se poate considera violare de domiciliu? Mircea Razvan Mircea Razvan Joi 30 sept.a.c. pe proprietatea mea si a tatalui meu a intrat un politist.A gasit acolo un meserias care repara la casa. A cerut voie sa intre.Acestia ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu mona m mona m buna o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. ... (vezi toată discuția)