avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

buna
o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. eu l-am luat i am mers acasa la ea sa vedem ce s-a intimplat de fapt. am batut la usa apartam. in care locuieste cu sora sa si am dat un pas in hol intreband-o ce s-a petrecut , in acel moment sora ei a inchis usa , copilul a ramas afara si eu inauntru si-a sarit la mine sa ma bata si sa strige ca ce caut in casa ei,i-am cerut sa ma lase sa plec dar ea continua cu amenintarile asupra mea si nu vroia sa-mi deschida usa. in final am reusit sa ies in urma mea a dat cu un papuc dupa mine si cu omultime de injurii. ma pot considera ca am savirsit o violare de domiciliu?mersi
sincer nu ...
mentionez ca in urma cu vreo 2 luni cind era in relatii cu cumnatul meu ne vizitam la orice ora si ne intelegeam perfect. dupa ce acesta a intrerupt relatia s-a creat un adevarat conflict eu cazand de "fraiera" intre ei.


Daca proprietarul nu v-a permis accesul in locuinta , sau daca la solicitarea acestuia de a parasi locuinta ati refuzat sa faceti aceasta imediat , DA fapta constituie infractiunea prev de art. 192 C. pen

Fapta inculpatului de a patrunde, fara drept, in locuinta victimei, in conditiile in care aceasta s-a opus patrunderii, comunicandu-i ca nu accepta prezenta inculpatului in locuinta, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu prevazuta in art. 192 alin. (1) C. pen., intrucat, intr-o atare situatie, inculpatul a avut reprezentarea faptului ca a patruns in locuinta fara consimtamantul victimei si, deci, a prevazut rezultatul faptei constand in atingerea adusa libertatii persoanei si a acceptat posibilitatea producerii lui.

In conformitate cu dispoziţiile art.192 Cod Penal, infracţiunea de violare de domiciliu constă în pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia.
Astfel, din modul de reglementare a acestei infracţiuni se desprinde concluzia că nu interesează motivul sau scopul faptei, acestea neavând nici o influenţă asupra existenţei infracţiunii si din moment ce în speţă este realizată prin acţiunile inculpatului pătrunderea fără drept în curtea părţii vătămate, ( latura obiectivă a infracţiunii prevăzute de art.192 Cod Penal), iar inculpatul a acţionat cu intenţie (directă sau indirectă) fapta constituie fără îndoială infracţiunea prev. de art. 192 c.pen
Daca mergem pe text,putem abera,inrelitate lipsesc elementele constitutive.
Mai exact,dansa nu va rugat sa iesiti afara,iar dmv.ati intrat fortat,si ea va tras inauntru sa va bata.
In schimb,daca aveti martori,putei sa-i faceti plangere pentru privare ilegala de libertate.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
mersi s-a rezolvat conflictul sper si au recunoscut ca nu am fortat si etc........

Alte discuții în legătură

Plangere la politie ContSters196054 ContSters196054 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu clausimo clausimo la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia ... (vezi toată discuția)